Honderd jaar oude markt in Singburi (Centraal-Thailand) door brand verwoest

SINGBURI:- Een verzengend vuur heeft de 100 jaar oude In Buri-markt verwoest. Volgens recente berichten hebben ongeveer 15 brandweerauto’s de vlammen nog niet onder controle kunnen krijgen. Volgens een eerste schatting zijn ongeveer 12 huizen beschadigd.

De brand op de markt van In Buri werd gisteravond gemeld. Gelegen in het oude commerciële district van de provincie Singburi, is de meer dan honderd jaar oude markt een integraal onderdeel van de lokale gemeenschap.

De snelle verspreiding van het vuur wordt toegeschreven aan het feit dat de houten gebouwen van de oude markt als ideale brandstofbron dienden. Tot overmaat van ramp was er een benzinewinkel in de buurt. De winkel resulteerde in constante explosiegeluiden en vlammennesten die zich onvoorspelbaar verspreidden.

Bovendien belemmerden de smalle straatjes van de In Buri-markt de toegang van meer dan 15 brandweerauto’s, waardoor de situatie nog erger werd, zo las ik in KhaoSod.

Gezien de moeilijke omstandigheden moesten ambtenaren met de hand brandslangen trekken om de vuurhaard op de markt van In Buri te blussen. Met de steun van de plaatselijke elektriciteitsmaatschappij probeerden ambtenaren de stroom naar het gebied af te sluiten.

De provincie heeft om extra middelen gevraagd, waaronder watervoerende voertuigen, lichtprojectievoertuigen, kleine reddingsvoertuigen en auto’s. Hulp wordt verleend door de provinciale rampenbestrijdingszone 16, Chai Nat en andere functionarissen.

Voorlopige rapporten wijzen op brandschade aan ongeveer 12 huizen in de buurt van de markt van In Buri, hoewel de omvang van de schade nog niet bekend is. Er zijn echter geen meldingen van gewonden of doden. Ondanks meer dan twee uur bluswerk woedde het vuur ongecontroleerd door de markt van In Buri.

Vergelijkbaar met de brand op de In Buri-markt, brak twee dagen geleden brand uit in een leegstaand bouwmagazijn in het Bang Lamung-district van de provincie Chonburi, nabij de beroemde badplaats Pattaya, die in zeer korte tijd verwoestende schade aanrichtte.

Volgens de autoriteiten is het verlaten houten bouwwerk woensdag volledig verwoest door een ogenschijnlijk sterke elektrische brand. Ondanks de alarmerende verwoesting die de brand veroorzaakte, vielen er geen slachtoffers of doden.

Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 
Bron: Thailandposts

Eén gedachte over “Honderd jaar oude markt in Singburi (Centraal-Thailand) door brand verwoest”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!