Hogere verbruiksbelasting door auto- en bierverkoop in Thailand

~SCHOT EN LOT BETALEN~
(Zijn burgerplicht naar behoren vervullen)

BANGKOK:- Het trage herstel van de auto- en bierverkoop leidde tot een forse stijging van de accijnsopbrengsten voor deze twee producten in de eerste vijf maanden van het boekjaar 2021.  

De accijnsautoriteiten rapporteerden van oktober vorig jaar tot februari belastinginkomsten van 233 miljard baht voor auto’s en bier.  Ondanks een afname van 9,44 procent in vergelijking met dezelfde periode in het vorige boekjaar, liggen de belastinginkomsten van het bureau 1,12 procent boven het herziene doel.  

De grootste bronnen van accijnzen in het boekjaar 2020 waren brandstof (41%), auto’s (15,5%), bier (14,5%), sterke drank (11%), tabak (11%) en dranken (4,5%).  In de eerste vijf maanden van dit boekjaar droegen auto’s 43 miljard baht aan accijnzen bij, 17,43 procent meer dan de doelstelling van het bureau, terwijl bier 36,1 miljard baht opbracht, 4,2 procent meer dan de doelstelling.  

Niettemin bleven de belastingopbrengsten van de vier andere sleutelproducten – brandstof, sterke drank, tabak en dranken – in het rood staan.  In het boekjaar 2021 zullen de totale inkomsten uit verbruiksbelasting naar verwachting 548 miljard baht bedragen.  

Dit jaar wordt een nieuwe structuur voor de verbruiksbelasting voor elektrische voertuigen in Thailand aangenomen. Volgens de huidige structuur van de verbruiksbelasting zijn elektrische voertuigen van 1 januari 2020 tot 31 december 2022 vrijgesteld van de belasting voor autofabrikanten die geprivilegieerd zijn door de Board of Investment;  na 2022 wordt een belastingtarief van 2 procent geheven. 

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties:
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!