Hoge politieagent aangeklaagd voor achtervolging in Samut Prakan

SAMUT PRAKAN:- De hoofdcommissaris van politie Samut Prakan tekende eerder deze week een tijdelijk schorsingsbevel voor een hoge politieagent die op camera werd betrapt terwijl hij een pistool gebruikte om een ​​andere automobilist te bedreigen.  De clip legde ook vast dat een ondergeschikte van de politieagent de auto met een zwaard vernielde.

Hoofdcommissaris Poompuang ondertekende het schorsingsbevel tegen Majoor Adisorn Toommato, die de afdeling Preventie en Onderdrukking van het politiebureau van Bang Pu leidt.

Adisorn bleek de eigenaar te zijn van de pick-up truck die op camera werd vastgelegd terwijl hij een sedan achtervolgde, deze naar de stoeprand duwde en vervolgens de bestuurder bedreigde met een pistool en zwaard.  De clip welke door Olleke Bolleke werd op 28 juli op Facebook geplaatst en ging vrijwel onmiddellijk viraal.

Majoor Adisorn is aangeklaagd voor het bezit en gebruik van vuurwapens zonder toestemming, het zonder aanwijsbare reden in het openbaar naar buiten brengen van vuurwapens en het rijden zonder rekening te houden met de veiligheid die anderen schade kan berokkenen.

Hij wordt ook geconfronteerd met drie overvalklachten die eerder door de slachtoffers op het politiebureau van Bang Phli waren ingediend.

Ondertussen heeft het politiebureau van Prawet een aanklacht ingediend tegen de ondergeschikte van Adisorn voor het veroorzaken van chaos en vandalisme.  De man, die werd gepakt nadat de rechtbank van Samut Prakan een arrestatiebevel tegen hem had uitgevaardigd, is ook positief getest op Covid-19.

De zaak zal verder worden onderzocht, terwijl Adisorn 30 dagen heeft om in beroep te gaan tegen zijn schorsing.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Vertaling: Olleke Bolleke in Centraal Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!