Hoe zit het met ons? Boze expats in Thailand verwerpen de voorstellen om rijke buitenlanders aan te trekken

THAILAND:- De ambitieuze voorstellen van de Thaise regering om in de komende vijf jaar een miljoen buitenlanders aan te trekken en een biljoen baht in de noodlijdende economie te krijgen – zoals door Daily News en vele andere Thaise websites gerapporteerd – zijn ronduit verworpen door gepensioneerden en buitenlanders met Thaise gezinnen die al in jaren bijdragen aan het koninkrijk.

Ze zouden graag van de Thaise regering willen weten: hoe zit het met ons?

Ze vinden namelijk dat de Thaise overheid niets geeft om mensen die zich al jaren aan Thailand hebben verbonden.  Ze zeggen dat het besluit van het kabinet slechts een cynische truc is om te proberen geld via belastingen te innen – en dan vooral van andere Aziaten.

Ze hebben het gevoel dat ze door allerlei bochten moeten blijven wringen, zoals 90-dagenrapportage, omdat ze géén groot geld ter beschikking hebben om te investeren en niet in Thailand werken.

Ze zeggen dat ze genoeg geld in koninkrijk inbrengen, de lokale economie ondersteunen, Thaise mensen ondersteunen als vrouwen en kinderen, maar worden behandeld als tweederangsburgers omdat ze niet de melkkoe zijn welke door de Thaise regering gezocht wordt.

Ze hebben zelfs het gevoel dat ze meer als buffels worden behandeld. Ze vinden dat ze attentie en zorgen verdienen en niet mensen met meer geld die na een paar jaar toch met de noorderzon vertrekken.

Over het algemeen vinden de expats in Thailand dat het “Land van de Glimlach” met het jaar onaantrekkelijk wordt.

Anderen buitenlanders wijzen op betere en betrouwbaardere regelingen voor expats zoals in Maleisië, zelfs Singapore

Andere expats suggereerden dat de geuite plannen een stiekeme manier waren om van een Elite-kaart – Thailand’s dure visumsysteem voor de lange termijn – een manier te maken om een ​​verblijfsvergunning te krijgen.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Asean Now

2 gedachten aan “Hoe zit het met ons? Boze expats in Thailand verwerpen de voorstellen om rijke buitenlanders aan te trekken”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!