Hoe frommel je 28 illegale Myanmarese arbeiders in een pick-up, nou ZOOO!

RANONG:- Okay, Okay, het klinkt als een grapje, maar het gebeurde deze week toch echt op de Chumphon Road in Ranong, toen een legerpatrouille een Chevrolet Colorado beval te stoppen.

Khun Anurak, de Thaise chauffeur uit Surat Thani, besloot een kans te wagen door te proberen langs het controlepunt te scheuren, maar helaas …..pindakaas! 

Één welgemikt pistoolschot op één van de autobanden, deed Khun Anurak toch maar te besluiten, de vluchtpoging op te geven.

Het leger arresteerde hem en keek vervolgens in de overdekte achterbak (óók wel een “carryboy” genoemd) van de pick-up en trof tot hun verbazing 28 illegale arbeiders uit Myanmar aan.

In het voertuig zaten 16 mannen en 12 vrouwen als sardientjes in de auto samengepropt.

Alle 28 Myanmarezen werden beschuldigd van verschillende strafbare feiten, tijdens het verhoor werd bekend dat ze stuk voor stuk  25.000 tot 30.000 aan Thaise tussenpersonen hadden betaald om in Thailand te komen werken.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: dailynews
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand
Bron: dailynews.co.th

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!