Hevige regenval overspoelt grote delen van Thailand, Oost Thailand komt er genadig af

THAILAND:- Veel provincies in het hele land, vooral in het noorden, raakte zwaar overstroomd na nachtelijke regenbuien. Tot de provincies die het zwaarst door overstromingen worden getroffen, behoren Phrae, Lampang, Mae Hong Son en Phitsanulok in het noorden.

In Phrae werd een groot deel van de provincie, dat de districten Den Chai, Sung Men en Muang omvat, zaterdag getroffen door plotselinge overstromingen na zware regenval de nacht ervoor.

De overstromingen in veel woonwijken, waaronder het stadsgebied van Phrae, leidden tot verkeersopstoppingen en schade aan de lokale economie.

In het district Den Chai veroorzaakten plotselinge overstromingen schade aan de huizen. Sommige bewoners slaagden er niet in hun bezittingen naar hoger gelegen grond te verhuizen. Reddingswerkers werden opgeroepen om bedlegerige patiënten en ouderen uit hun ondergelopen huizen te evacueren.

Suthinee Khaodee, een 53-jarige inwoner van het district Den Chai, zei dat de overstromingen begin dit jaar plaatsvonden en erger waren dan voorheen.

In Phitsanulok waarschuwden lokale autoriteiten dat de Yom-rivier zijn oevers zou kunnen overschrijden, omdat het water zaterdag bleef stijgen. Dit was het gevolg van de grote hoeveelheid regen stroomopwaarts, in de provincies Phrae en Sukhothai. Overtollig water kwam ook vrij uit het Mae Mok-reservoir in Lampang en dit droeg bij aan de hogere waterstanden in de Yom-rivier.

Laaggelegen landbouwgebieden en rijstvelden in Phitsanulok kwamen onder water te staan ​​toen de rivier buiten haar oevers trad, maar de rijstoogst van dit jaar was al geoogst.

In de noordelijke provincie Lampang overstroomde de rivier de Wang een weg in het Ko Kha-district, waardoor deze onbegaanbaar werd voor kleine voertuigen.

Twee dorpen in het district werden afgesneden nadat hun enige wegverbinding onder water stond. Ruim 300 huishoudens werden getroffen. De autoriteiten haastten zich om hulp te sturen naar de gevangen dorpelingen. Sommige bewoners zeiden dat de overstromingen “de ergste in tien jaar” waren.

In de provincie Mae Hong Son, die aan Myanmar grenst, hebben stortbuien en harde wind vrijdagavond bomen en elektriciteitspalen geveld en een brug en een deel van een weg afgesloten.

Een aardverschuiving in het district Mae Sariang dwong de autoriteiten een deel van een weg af te sluiten voor reparatie, wat tot ernstige verkeersopstoppingen leidde.

In de oostelijke provincie Prachinburi veroorzaakten dagen van hevige regenval ernstige overstromingen in een oude marktgemeenschap in het district Kabin Buri, waarbij ongeveer vijftig huishoudens werden getroffen.

Volgens de lokale autoriteiten werden ook plotselinge overstromingen gemeld in het district Prachantakham, waarbij 35 huishoudens werden getroffen.

Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!