Het wereldbekende Thaise gerecht “Tom Yum Kung” genomineerd voor cultureel erfgoed van UNESCO

~DE SOEP WORDT NOOIT ZO HEET GEGETEN ALS ZIJ WORDT OPGEDIEND~
(Het zal in de praktijk wel meevallen)

BANGKOK:- Het regeringskabinet heeft het voorstel van het Ministerie van Cultuur goedgekeurd om het populairste gerecht van Thailand, Tom Yum Kung, voor te dragen voor opname op de immaterieel cultureel erfgoedlijst van UNESCO.  

De plv. regeringswoordvoerster Traisulee Traisoranakul zei dat de Tom Yum Kung-schotel de eenvoudige manier van leven weerspiegelt van Thaise boeren die langs rivieren en kanalen in centraal Thailand leven en hun eigen natuurlijke culinaire cultuur hebben.  

Het gerecht wordt bereid door verse garnalen, die overvloedig voorkomen in de waterwegen van Thailand, toe te voegen aan kokend water met een mengsel van kruiden zoals geurig citroengras, verse laoswortel en limoenblaadjes die )typisch in de tuin worden gekweekt.  

Khun Traisulee legde verder uit dat het gerecht, dat ook de voorkeur heeft van veel buitenlanders, de boeddhistische praktijk weerspiegelt van Thais die het vlees van grote dieren vermeden, vooral op boeddhistische religieuze dagen.  

Tom Yum Kung wordt beschouwd als een gezond voedingsmiddel omdat het weinig vet bevat en veel van de ingrediënten geneeskrachtige eigenschappen hebben.  

Eerder heeft de  UNESCO de khon-maskerdans en traditionele Thaise massage al opgenomen op de lijst van immaterieel cultureel erfgoed

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: TAT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!