Het Waterfront Condo-gebouw aan de Bali Hai-pier heeft de gemeente Pattaya verzocht de bouw te mogen hervatten. 

PATTAYA:- Het sterk aan de Bali Hai pier dominerende Waterfront condominium in Pattaya staat gepland voor de sloop, maar de eigenaren hebben een verrassend verzoek ingediend om de bouw van het Waterfront Condo-gebouw op Bali Hai Pier te hervatten.  

Het 53 verdiepingen tellende condominium bij de ingang van de Bali Hai-pier is sinds 2014 jarenlang verlaten en afgelopen september hebben de autoriteiten een wettelijk sloopbevel uitgevaardigd tegen de eigenaren van het gebouw.

In november zwoer de burgemeester van Pattaya, Khun Sonthaya Khunploem, dat de regering het gebouw zou slopen en Bali Hai Company hiervoor zou factureren, aangezien ze faillissement hadden aangevraagd na alle rechtszaken die voortkwamen uit de bouwgeschillen.

Maar nu heeft de Bali Hai constructie maatschappij verzocht om de bouw van het gebouw te mogen hervatten en heeft zij enkele oplossingen voorgesteld voor de problemen die voortgang van project hebben doen stoppen.  

Het project kwam onder vuur te liggen van milieugroeperingen en de lokale bevolking die beweerden dat het gebouw illegaal was en het populaire uitkijkpunt Pattaya Hill en een gedenkteken voor de Prins van Chumphon blokkeerde.  De bouwers houden vol dat alle vergunningen volledig legaal zijn.

De Bali Hai Construction heeft aangeboden om de bovenste 8 verdiepingen van het condo-gebouw te slopen om het geblokkeerde uitzicht op te ruimen, hoewel tegenstanders zeggen dat het uitzicht niet genoeg vrijkomt.  Ze beloven ook wegen aan te leggen die aansluiten op nabijgelegen wegen om het verkeer te diffunderen, aangezien ambtenaren van Pattaya City zeggen dat het gebouw verkeer creëert omdat het geen verbinding maakt met wegen en inbreuk maakt op openbaar terrein.

De bouwers ontkennen de laatste bewering, aangezien de aantasting ervan afhangt of de voorkant van het gebouw wordt gemeten aan de hand van de afstand tot de zee of tot het einde van de pier, zoals de resultaten van menige discussie hebben laten zien.

Zelfs als die problemen zijn opgelost, is het nog steeds de vraag of de bouwvergunning zelfs wettelijk kan worden goedgekeurd, aangezien er tientallen lopende rechtszaken zijn van huurders die vooraf hebben betaald voor appartementen in het gebouw die nooit zijn uitgekomen, om nog maar te zwijgen van de slooporders die een jaar werden goedgekeurd  geleden al.

Online reacties op het voorstel om de bouw van het condominiumgebouw te hervatten, worden verguisd als een doorn in het oog, zijn overweldigend negatief geweest, waarbij sommige lokale milieugroepen hebben gezworen om aanvullende rechtszaken aan te spannen als de Bali Hai Construction Company toestemming krijgt om opnieuw te bouwen.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Vertaling: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: The Pattaya News

2 gedachten aan “Het Waterfront Condo-gebouw aan de Bali Hai-pier heeft de gemeente Pattaya verzocht de bouw te mogen hervatten. ”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!