Het uitgaansleven in Pattaya uiterst blij met geplande latere sluitingstijden

PATTAYA:- De exploitanten van uitgaansgelegenheden in Pattaya zijn over het algemeen tevreden met het plan van de premier om de sluitingstijden te verlengen tot 1 uur om de economie in toeristische hotspotgebieden, waaronder waarschijnlijk Pattaya, een impuls te geven.

De minister van Binnenlandse Zaken, Khun Anutin Charnvirakul, heeft er onlangs bij relevante functionarissen op aangedrongen om geschikte gebieden te identificeren voor de verlenging van de sluitingstijden van uitgaansgelegenheden tot 1 uur in het algemeen, als reactie op wensen van premier Srettha Thavisin, gericht op het stimuleren van de economie.

Overigens is het wel zo dat sommige gebieden in uitgaanszones al latere sluitingstijden hebben, maar dit voorstel zou locaties buiten deze zones, zoals in Oost-Pattaya of Jomtien, meer kans geven te overleven.

Er zijn ook voorstellen om de entertainmentzones volledig uit te breiden, vooral naar Jomtien. De huidige entertainmentzones in Pattaya zijn sinds 2002 niet veranderd, maar het landschap van Pattaya is sindsdien aanzienlijk veranderd, met honderden bars nu buiten Centraal-Pattaya. Helaas moeten velen zich technisch gezien opereren als ‘restaurants’, aangezien uitgaansgelegenheden officieel niet zijn toegestaan.

Al met al leek het nieuws een welkome beslissing voor de exploitanten van uitgaansgelegenheden in Pattaya, aangezien de uitbreiding vooral gericht is op populaire toeristische trekpleisters als Pattaya en Phuket, aldus de premier.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!