Het Thaise leger verdedigt de aankoop van de Airbus C295-vliegtuig

~HET GELD GROEIT NIEMAND NIET OP DE RUG~
(Je kunt niet onbeperkt/willekeurig geld uitgeven)

BANGKOK:- De Thaise legerleiding is in de verdediging geschoten na felle kritiek op de aankoop van een Airbus C295-vliegtuig. Het leger bestelde deze week een extra Airbus C295-vliegtuig als onderdeel van zijn plannen ter vervanging van de CASA212-transportvliegtuigen die sinds 1994 in dienst zijn, zei vertelde de woordvoerder van het ministerie van Defensie, luitenant-generaal Kongcheep Tantrawanich, dinsdag.

Luitenant-generaal Kongcheep gaf commentaar op een verklaring van Airbus waarin hij aankondigde dat het Thaise leger een vaste bestelling had geplaatst voor de levering van het vliegtuig in 2023.  Met de aanschaf van de nieuwe airlifter zou zijn C295-vloot uitbreiden tot drie vliegtuigen.

Volgens luitenant-generaal Kongcheep zal het C295-vliegtuig de vier CASA212-transportvliegtuigen vervangen die de afgelopen 27 jaar in dienst zijn geweest en in 2023 zullen worden ontmanteld.

Slechts één van de vier CASA212’s werd nog regelmatig gebruikt en werd gebruikt voor regenproductie, zei hij.  Hij zei dat de aanschaf van C295-vliegtuigen door het leger in 2015 begon en de tweede in 2018.

Hij verklaarde verder dat de aankoop van een derde vliegtuig was goedgekeurd door het ministerie van Defensie na het verzoek van het leger om een ​​middelgroot vliegtuig aan te schaffen voor het vervoer van personeel, de tactische verplaatsing van speciale eenheden voor oorlogsvoering, de rotatie van grenstroepen, de evacuatie van mensen en het vervoer van medische  benodigdheden.

De aanbesteding werd gefinancierd uit de begroting van het leger voor 2021 en is volledig in overeenstemming met de voorschriften van het kabinet van de premier, zo voegde hij eraan toe.

In reactie op de kritiek dat het nieuwe vliegtuig werd gekocht in een tijd waarin de budgetten krap zijn vanwege de Covid19 pandemie, benadrukte luitenant-generaal Kongcheep dat het militaire vliegtuig met de capaciteit om tot 70 personen te vervoeren essentieel was, omdat oude vliegtuigen het leven van mensen zouden kunnen schaden  op risico.  Hij zei ook dat het militaire vliegtuig kan worden gebruikt om mensen te helpen die dringend medische hulp nodig hebben.

 “Of het nu de Covid-19-pandemie is of andere situaties, vliegtuigen zoals deze zijn essentieel. Zie het alsjeblieft niet als weggegooid geld”, zei luitenant-generaal Kongcheep.

Ondertussen zullen viceminister van Defensie Chaichan Changmongkol en de leiders van de strijdkrachten de militaire begroting verdedigen voor de Kamercommissie die volgende maand de begrotingswet voor 2021 zal doorlichten, zei een bron bij het ministerie van Defensie.

Premier en minister van Defensie Prayut Chan-o-cha hebben generaal Chaichan de opdracht gegeven om het budgetverzoek van het leger voor 203,2 miljard baht toe te lichten tijdens de hoorzitting van 8-9 juli.

Naast wapeninkoop zullen de militaire leiders volgens de bron naar verwachting hard worden bekritiseerd over “geheime fondsen” van in totaal 470 miljoen baht.  Hiervan krijgt het leger 290 miljoen baht, de marine 62 miljoen, de luchtmacht 30 miljoen baht, het permanente secretariaat van defensie 32 miljoen baht en het hoofdkwartier van de Koninklijke Thaise strijdkrachten 55 miljoen baht.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Bangkok Post
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!