Het strand van Rayong barst op dit moment van de krill vissers

RAYONG:- Het Suan Son-strand in Rayong bruist van de vissers die krill vangen, dit tot grote opwinding van toeristen.  Krill (Euphausiacea) is vanaf 2020 in prijs verdubbeld naarmate de populariteit toeneemt.  Het wordt gebruikt om verschillende soorten heerlijke gerechten te bereiden, waaronder een hoogwaardige garnalenpasta.

Een paar dagen terug werden op Suan Son Beach in het subdistrict Phe van Mueang Rayong zowel professionele als beginnende vissers gezien die zich verzamelden voor de krill vangst langs de kust en tot zelfs ver op zee.

Sommige vissers brachten hun vrienden en familie mee om te helpen met het vangen van de kleine kreeftachtigen voor het koken en het maken van garnalenpasta ter plekke. Anderen huurden een grote groep mensen met grote netten in om de kleine garnaal te vangen, wat some meer dan 100 kilogram per vangst opleverde.  Ondertussen legden opgewonden toeristen langs de kust de gebeurtenissen vast.

Krill wordt geclassificeerd als kleine ongewervelde garnalen zonder scherpe sint-jakobsschelpen op de kop.  Het lichaam is helderwit met zwarte ogen en is ongeveer 1,5 centimeter lang, met een dunne, zachte schil.

De wezens leven meestal in scholen net onder zeeoppervlak en zijn te vinden in scheenbeen- of borstdiep water langs de kust of in mangrovebossen.

De vissers van Suan Son vertelden verslaggevers dat het krillseizoen dit jaar later was begonnen dan normaal vanwege de moesson.  Het seizoen komt normaal gesproken één keer per jaar – in augustus , dit jaar is de prijs van krill verdubbeld tot 60-65 Baht per kilogram.

Volgens de lokale bevolking wordt er een garnalenpasta van gemaakt van hoge kwaliteit, ruikt het heerlijk en kan het redelijk lang bewaard worden.

Naast het maken van garnalenpasta, kunnen de kleine schaaldieren ook worden gebruikt om krillcakes te maken, gefrituurd met beslag, gebakken met zout of voor verrukkelijke omeletten.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel dat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!