Het Stop-Drink Network Thailand bekritiseert de belastingverlagingen op wijn en andere alcoholische dranken furieus 

BANGKOK:- Het Stop-Drink Network Thailand heeft het besluit van het kabinet om de belastingen op wijn en andere alcoholische dranken radicaal te verlagen in naam van de bevordering van het toerisme furieus bekritiseerd en zegt dat de regering het ene probleem probeert op te lossen door een ander probleem te creëren.

De groep reageerde op het kabinetsbesluit van vorige week om de tarieven op commercieel geïmporteerde wijn te verlagen van 100% naar 5% en de importbelasting van 10% op wijn voor niet-commerciële doeleinden af ​​te schaffen.

Ook heeft het kabinet besloten de omzetbelasting van 10% op traditionele alcoholische dranken met een alcoholpercentage van 7% of minder af te schaffen en de verbruiksbelasting van 10% op uitgaansgelegenheden te verlagen naar 5%. De regering zei dat de bezuinigingen bedoeld waren als nieuwjaarsgeschenk voor de bevolking en om het toerisme te bevorderen.

Khun Theera Watcharapranee, directeur van Stop-Drink Network Thailand, zei dat de nieuwe belastingvoordelen een schok zijn voor mensen die strijden om de alcoholconsumptie en de gevolgen ervan te beteugelen.

Khun Theera zei dat deze ommekeer in het alcoholbelastingbeleid van de overheid niet ten goede komt aan het toerisme en lokale producenten van alcoholische dranken, zoals wordt beweerd, maar eerder aan de bedrijven die winst maken met het importeren en verkopen van dure wijnflessen.

Maar wat de regering nu doet, is proberen meer inkomsten uit het toerisme te halen, terwijl ze de gevolgen van alcohol voor de volksgezondheid negeert, zei hij. 

Er was geen informatie beschikbaar over de gezondheidszorgkosten die gepaard gingen met de zorg voor dergelijke patiënten of over het productiviteitsverlies als gevolg van de toename van verkeersongevallen.

Olleke Bolleke in Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!