Het ‘soda-fontein’ van Kanchanaburi produceert mineraalwater van topkwaliteit

~UIT ZUIVERE BRONNEN, VLOEIT ZUIVER WATER~
(Verwacht geen slecht woord van mensen met een goed geweten)

KANCHANABURI:- Khun Sakda Vicheansil, zijndef directeur-generaal van het Thaise departement van grondwater bronnen, kon niet anders zeggen dan: 

Oh, dat is Likkebaardend lekker lessend kloek drinkend fris drinkend stemmensmerend razend flitsend snel fibrerend koel koel koel sissend …..bronwater!

Nadat hij genoten had van een glas gefilterd natuurlijk koolzuurhoudend water uit de natuurlijke ‘soda-fontein’ van Kanchanaburi.

Het departement van grondwater bronnen (DGR) heeft gisteren bevestigd dat het koolzuurhoudende water uit de recent ontdekte “soda-fontein” in Kanchanaburi uitstekend drinkbaar is en dat de fontein van 500.000 kubieke meter de droogteproblemen in het gebied kan helpen verlichten.

Hij vertelde met trots dat het fontein in de wijk Huay Krajao dezelfde kwaliteit mineraalwater produceert als op bekende plaatsen in Duitsland en Frankrijk.  Daarom, zei hij, maakt DGR zich klaar om een ​​filter te installeren om het ijzergehalte te verminderen, zodat mensen het water rechtstreeks uit de bron kunnen consumeren.

Hij vertelde dat zijn departement monsters had ingediend voor laboratoriumtests en ontdekte dat het water geen verontreinigende of giftige stoffen bevat en vrij kan worden geconsumeerd. Uit tests bleek ook dat de mineralen in het water overeenkomen met die in andere beroemde mineraalwaterbronnen, waaronder tot 2.500 milligram  per liter bicarbonaat, 1,5 mg / liter fluoride en een hoog gehalte aan natuurlijk ijzer dat kan worden uitgefilterd.DGR is van plan om het gebied onder de Grondwaterwet 1977 te brengen en zoekt ook naar manieren om het water te verdelen naar nabijgelegen dorpen die in droogte verkeren  .  DGR gelooft ook dat dit het probleem van illegale boringen naar grondwater zal verlichten.

Hij liet terloops uit zijn mond vallen dat de de prijs van omliggende grond bij de “soda-fontein” aanzienlijk waren gestegen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Vertaling: Olleke Bolleke in West Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!