Het “Sandbox” plan van Phuket dreigt als los zand uit elkaar te vallen nadat het aantal Covid19 infecties daar blijft toenemen

PHUKET:- De toeristische organisaties in Phuket hebben opgeroepen tot versoepeling van de strikte Covid19 beperkingen om te helpen bij een snel herstel, ondanks dat de plaatselijke autoriteiten per dag vele Covid19 infecties melden.

Khun Thanet Tantipiriyakit, voorzitter van de Raad voor Toerisme van Phuket, het PTC geheten, zei dat de laatste gevallen niet werden veroorzaakt door toeristen, maar door lokale ingezetene.

Het is echt tijd om de ziektebestrijdingsmaatregelen voor volledige gevaccineerde bezoekers te versoepelen, nadat ze een covid19 test hebben doorstaan, om het economisch herstel in de provincie te stimuleren, zo vertelde hij.

Khun Chernporn Kanchanasaya, voorzitster van de federaties van Thaise industrie in Phuket, meent dat de maand september een cruciale maand zal zijn.  Het is essentieel om zoveel mogelijk inwoners te vaccineren om hen te beschermen tegen het virus.

Ze zei ook dat het Promotiebureau voor digitale economie naar verwachting in oktober slimme checkpoints zal opzetten om bezoekers te screenen.

“De beste maatregelen moeten worden genomen voordat mensen Phuket mogen betreden “, zei ze.

Khun Sarayuth Mallam, de belangrijkste adviseur van de PCT, zei dat als het eiland twee maanden lang wordt afgesloten, dit de ondergang kan betekenen voor het Phuket Sandbox-plan.

“Buitenlandse consuls hebben gezegd dat buitenlandse bezoekers zich bij de neus genomen voelen als ze op Phuket aankomen en de situatie ervaren zoals deze op het moment is. Niets en dan ook niets is zoals het voorgesteld is in de media.

Als de provincie weer wordt afgesloten, komen er helemaal geen bezoekers’, zei Mallam. “Toeristen uit Bangkok en Europa zullen in het hoogseizoen verdwijnen.  We moeten een evenwicht vinden om samen te leven met COVID-19”, voegde hij eraan toe.

Toeristen uit Europa willen samen dineren en samen een biertje doen en een wijntje drinken, maar mogen op dit moment niets van dat la .  Velen hebben gezegd dat ze zich al drie maanden bedrogen voelen.

 “Als Phuket er nog niet klaar voor was, waarom zou je het dan heropenen?  Zonder een versoepeling van de maatregelen, zal alles worden geruïneerd, ‘zei de heer Mallam.

De gouverneur van Phuket, Khun Narong Woonciew, zei dat de lokale autoriteiten hun inspanningen opvoeren om de golf van infecties zo snel mogelijk in te dammen.  Veel van de nieuwe gevallen werden gedetecteerd met behulp van antigeentestkits, waarvan de resultaten opnieuw werden bevestigd voor nauwkeurigheid door RT-PCR, zei hij.

 Transmissies zijn toegenomen onder bewoners en migrerende werknemers, voegde hij eraan toe. Met de pieken in lokale infecties, kunnen de vooruitzichten voor de Phuket Sandbox-regeling er nu minder uitzien dan toen het voor het eerst begon, zei hij.

“We moeten er alles aan doen om door deze moeilijke situatie heen te komen en hopen dat het aantal zaken zal afnemen”.

“We moeten onze krachten bundelen en vooruitgaan.  Dit is een situatie van leven en dood voor de toekomst van Phuket Sandbox”, zo vertelde de gouverneur.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: Chiangmaione

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!