Het rijden onder invloed in Thailand moet zwaarder gestraft worden volgens de stichting “Don’t Drive Drunk”

BANGKOK:- In een recente motie roept de Don’t Drive Drunk Foundation (DDD) op tot zwaardere straffen voor dronken bestuurders en tot strengere gevolgen voor bedrijven die alcohol verkopen aan minderjarigen.

De commissievoorzitter van deze stichting, Khun Wisarn Techatheerawat verklaarde gisteren dat de DDD een petitie heeft ingediend bij een commissie van het Huis van afgevaardigden, dat zich bezighoudt met het wijzigen van de Wet op de controle van drank. 

De petitie van de stichting roept op tot zowel civiele als strafrechtelijke actie tegen bedrijven die alcohol verkopen aan minderjarigen wanneer deze betrokken zijn bij dodelijke ongelukken. Bovendien moeten de vergunningen van deze bedrijven worden ingetrokken.

Khun Wisarn verklaarde verder dat de exploitanten van dergelijke inrichtingen slachtoffers van rijden onder invloed moeten vergoeden. Ook riep de stichting de commissie op om een ​​slachtoffersfonds op te richten.

De commissie zal de petitie van DDD tijdens de volgende zitting in juli aan het parlement voorleggen. Khun Wisarn benadrukte dat de commissie samen met generaal Achirawit Suwanpesat, een voormalige politiecommandant, bespreekt hoe de wet betrouwbaarder kan worden gemaakt en omkoping door overheidsfunctionarissen kan worden voorkomen.

De 42 leden tellende commissie zet zich in om de beste en eerlijkste oplossingen te vinden om tastbare verbeteringen voor het publiek te bereiken. Khun Wisarn zal de voorgestelde wetswijzigingen en de vereiste steun van de particuliere sector bespreken met minister van Volksgezondheid Somsak Thepsutin.

Khun Wisarn sloot af met te benadrukken dat de gewijzigde wet de samenleving als geheel ten goede zal komen, aangezien deze door meer dan één politieke groepering of partij wordt gesteund.

Olleke Bolleke in Pattaya
Bron: เฟสบุ๊ค

Eén gedachte over “Het rijden onder invloed in Thailand moet zwaarder gestraft worden volgens de stichting “Don’t Drive Drunk””

  1. Khun Wisarn verklaarde verder dat de exploitanten van dergelijke inrichtingen slachtoffers van rijden onder invloed moeten vergoeden.
    Deze zin is natuurlijk lulkoek, mijn vrouw heeft een winkeltje op de markt in ons dorp, een jongen van ongeveer 12 jaar komt bier kopen voor zijn opa en als dan opa of die jongen een ongeluk veroorzaken is mijn vrouw aansprakelijk ??
    Ik weet dat er hier veel vreemde regels zijn maar dit spant toch wel de kroon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!