Het Red bull onderzoek blijft maar voort racen maar nu met een speciale onderzoekscommissie

~DAT KAN NIET DOOR DE BEUGEL~
(Dat is ontoelaatbaar)

BANGKOK:- De Nationale anti-corruptiecommissie van Thailand, het NACC heeft gisteren een speciale commissie van negen leden opgericht om 15 huidige en gepensioneerde functionarissen te onderzoeken.  Ze zouden betrokken zijn bij de vluchtmisdrijf tegen Vorayuth Yoovidhya alias “The Boss” de erfgenaam van Red Bull in 2012. 

De dossiers werden in juli 2020 gesloten nadat de openbare aanklagers de laatste aanklacht tegen Vorayuth voor het doodrijden van een motoragent hadden laten vallen – een beslissing waarbij de politie niet in beroep ging, maar waarbij de beslissing van de aanklager bij de bevolking niet in goede aarde viel en welke leidde tot publieke verontwaardiging en beschuldigingen van corruptie, wat bij premier Prayut Chan-o-cha niet door de beugel kon en die een onafhankelijk onderzoek onder leiding van Khun Vicha Mahakun, een juridisch expert en voormalig NACC-commissaris verordende.

In de tussentijd kondigden openbare aanklagers nieuwe aanklachten tegen Vorayuth aan wegens roekeloos rijden met de dood tot gevolg en cocaïnegebruik.

De grond werd “The Boss” te heet onder de voeten en hij ontvluchtte in 2017 het land.

Het bewijs geeft duidelijk aan dat de onderzoekers niet professioneel waren, aangezien sommige beschuldigingen in het casusrapport waren weggelaten”, aldus de juridisch expert, en vervolgens droeg de Public Sector Anti-Corruption Commission (PACC) en de NACC  om de zaak over om verder te onderzoeken maar nu uitgebreid met vijf andere mensen.

Onder de 15 mensen bevinden zich hooggeplaatste politieagenten, zowel nog in functie als gepensioneerd, openbare aanklagers en andere aanverwante functionarissen”, zo verteld ede plv.  secretaris-generaal van de NACC, khun Niwatchai Kasemmongkol, gistermiddag.  

“Volgens artikel 48 van de NACC-wet moet de commissie haar onderzoek binnen twee jaar afronden, maar kan de onderzoekstermijn eenmalig verlengen met maximaal een jaar.”

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!