Het rampenteam van Kalasin redt drie in bomen geklommen dorpsbewoners tijdens de overstromingen in Noordoost-Thailand 

KALASIN:- Het provinciaal bureau voor rampenpreventie en burgerbescherming kwam gisteren in actie om drie in nood verkerende Thaise mensen te redden. De drie mensen hingen al ruim 10 uur in de bomen om aan het sterk stromende water te ontkomen 

De lokale overheid, onder leiding van Khun Thanaset Chaisongkramthanatat, de burgemeester van Kuchinarai, riep  zijn medewerkers op om alert te blijven en getroffen burgers te helpen. De aanhoudende regenval heeft al geleid tot plotselinge overstromingen in vier districten, met aanzienlijke gevolgen voor landbouwgebieden en onder water staande wegen.

Terwijl de regen in verschillende delen van Kalasin blijft vallen, ontstaan er vele plotselinge overstromingen die de landbouwgronden onder water zetten, vooral die in de buurt van het Phu Phan-gebergte. 

Volgens de laatste informatie van het provinciaal bureau voor rampenpreventie en burgerbescherming hebben de overstromingen vier districten en vijf subdistricten getroffen, met name rijstteeltgebieden en zorgen voor ontwrichting van het wegvervoer, zo las uw nieuwsbeer in KhaoSod.

Tot de getroffen gebieden behoort onder meer het subdistrict Bua Khao in het Kuchinarai-district, waar nog steeds overstroomde rijstvelden voorkomen.

In het district Huai Phueng hebben overstromingen een 200 meter lang stuk snelweg 12 tussen Ban Huai Phueng en Ban Non Sam Khwan overspoeld, met een waterpeil van 30 centimeter. In dit gebied kunnen alleen grote voertuigen passeren. Districtsfunctionarissen van Huai Phueng, onder leiding van districtshoofd Chanyut Butwong, hebben een waterafvoerplan geïnitieerd.

In het Na Khu-district zijn één subdistrict en twee dorpen getroffen, terwijl de rijstvelden nog steeds door plotselinge overstromingen worden bedekt. Zes individuen en ongeveer 20 runderen zijn gestrand bij een local. Het Bureau voor Rampenpreventie en -bestrijding in Kuchinarai heeft samengewerkt met lokale reddingseenheden om een ​​motorboot te sturen om de getroffen bewoners te evacueren.

In het Khao Wong-district zijn twee subdistricten en zeven dorpen getroffen, terwijl de rijstvelden nog steeds onder water staan. Ondertussen is Highway 2046, die gisteren eerder onder water stond, nu begaanbaar omdat de autoriteiten erin zijn geslaagd het water af te voeren.

Suphasit Kajaroenyot, de gouverneur van de provincie Kalasin, heeft alle eenheden opdracht gegeven de waterstanden te monitoren en de hulpverlening ter plaatse voor noodlijdende burgers te bespoedigen. Hij heeft gemeenschapsleiders ook gevraagd de lokale bevolking te waarschuwen voor de gevaren die het overstromingswater en de aanhoudende regenval met zich meebrengen, waaronder mogelijke aardverschuivingen.

Burgers die getroffen zijn door overstromingen of te kampen hebben met nood, worden dringend verzocht contact op te nemen met de hotline van de afdeling Rampenpreventie en Mitigatie, 1784, die 24 uur per dag beschikbaar is.

Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 
Bron: Khaosod.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!