Het PAT steriliseert en vaccineert dit jaar meer dan 1.500 straatdieren in Cha-am

HUA HIN:- People & Animals Thailand, afgekort het PAT, een initiatief onder de paraplu van de Wildlife Friends Foundation Thailand, boekt vooruitgang in de strijd tegen de overbevolking van straatdieren en de verspreiding van hondsdolheid in de regio.

Sinds het begin van het jaar heeft PAT meer dan 1.500 dieren behandeld in hun ultramoderne sterilisatie- en vaccinatiekliniek, gelegen tussen Hua Hin en Cha Am. De kliniek is opgezet om specifiek het groeiende probleem van straatkatten en -honden aan te pakken en beschikt over een speciaal gebouwde operatiekamer met moderne anesthesie- en chirurgische apparatuur.

Het expertteam van PAT is in staat maandelijks ongeveer 300 dieren te desexeren en te vaccineren, waarbij minimaal invasieve chirurgische technieken worden toegepast. Deze aanpak versnelt niet alleen het proces, maar vermindert ook aanzienlijk het risico op postoperatieve complicaties.

Deze stijging van de cijfers vertegenwoordigt meer dan alleen statistieken. Elk cijfer onderstreept een leven dat substantieel is verbeterd, mogelijk gespaard van de ontberingen van het straatleven of het risico van ziekteoverdracht.

Het toegewijde team van PAT werkt nauw samen met lokale dorpen en leden van de gemeenschap en trekt van het ene dorp naar het andere, waarbij het regelmatig grote gebieden van Cha-am onderzoekt.

Dit helpt ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk dieren zowel worden gesteriliseerd als gevaccineerd. En het bereik houdt daar niet op. Het team verleent ook medische hulp aan zieke en gewonde dieren die ze tijdens hun rondes tegenkomen.

Een van de humane benaderingen van PAT om het overbevolkingsprobleem aan te pakken, is het steriliseren van straatdieren en ze vervolgens dezelfde dag veilig terug te brengen naar hun oorspronkelijke locatie. 

Deze methode minimaliseert potentiële problemen en maximaliseert het dierenwelzijn.

Olleke Bolleke in Hua Hin
Illustraties: WFFT-Amy Jones
Bron: Hua Hin today

Eén gedachte over “Het PAT steriliseert en vaccineert dit jaar meer dan 1.500 straatdieren in Cha-am”

  1. Ik hoop ook dat ze in jomtien en omgeving gaan steriliseren.

    Er lopen hier nog zat zwerfhonden.

    Niet te lang wachten hiermee ,het hoogseizoen komt er aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!