Het noordoosten van Thailand bezig met het plannen van grote economische stimuleringsmaatregelen

NAKHON RATCHASIMA:- Tijdens de mobiele kabinetsvergadering komende dinsdag 2 juli, in Nakhon Ratchasima zullen vertegenwoordigers van de particuliere sector uit Noordoost-Thailand een aantal economische ontwikkelingsprojecten voorstellen. 

Het initiatief omvat de oprichting van de Noordoostelijke Economische Corridor, afgekort het NEC, die de provincies Nakhon Ratchasima, Khon Kaen, Udon Thani en Nong Khai met elkaar zal verbinden. Dit werd aangekondigd door Khun Hatsadin Suwattanapongchet, secretaris van de Noordoostelijke industriële federaties. Het corridorplan, dat in 2021 door premier Prayut Chan-o-cha werd goedgekeurd, liep vast vanwege de Covid-19-pandemie.

Tegelijkertijd zal premier Srettha Thavisin vandaag in Nakhon Ratchasima aankomen om aan de officiële reis te beginnen. Onder de naam “Nakhon Chai Bu Rin” hebben bedrijven uit de vier provincies Nakhon Ratchasima, Chaiyaphum, Buriram en Surin in totaal 14 projecten samengesteld om aan de premier voor te leggen, waarvan de totale waarde bijna 9 bedraagt miljard baht, gericht op het ondersteunen van verschillende aspecten, zoals zijdepromotie, cultureel erfgoed, gastronomie en welzijn, waarbij vier van de initiatieven binnen een jaar haalbaar zijn.

Nog eens tien projecten, waaronder initiatieven om de CO2-uitstoot terug te dringen, een groene stad te creëren en toerisme en lokaal voedsel te bevorderen, werden als urgent aangemerkt. Daarnaast wordt een project van 120 miljoen baht voorgesteld om de veehouderij in de vier provincies te bevorderen, wat ook zou moeten bijdragen aan de economische revitalisering van de regio.

Ook het waterbeheerproject in Warin Chamrap in de provincie Ubon Ratchathani en plannen zal worden besproken inzake de ontwikkeling van extra waterreservoirs en baggerwerken.

Kanalen en rivieren worden uitgebreid om de water opslagcapaciteiten vergroten. Volgens regeringswoordvoerder Chai Watcharonke maakt de regering zich steeds meer zorgen over de frequente overstromingen in de regio.

Olleke Bolleke in de Isaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!