Het nieuwe wetsontwerp inzake cannabisgebruik vormt geen bedreiging voor het toerisme in Thailand 

PATTAYA:- Het nieuwe wetsontwerp over de cannabis- en hennepconsumptie in Thailand zou kunnen leiden tot de sluiting van wietshops. Dit zou echter geen grote impact hebben op de totale toeristische sector, aangezien de cannabis- en hennepconsumptie geen grote aantrekkingskracht heeft op buitenlandse toeristen. 

Het wetsontwerp een stap in de goede richting om cannabisgebruik te beperken tot medische doeleinden en zo een groter publiek voordeel te behalen.

De afgelopen jaren is het aantal cannabiswinkels en apotheken in Thailand toegenomen. Dit leidde tot zorgen over illegaal cannabisgebruik onder jongeren en wijdverbreid recreatief gebruik onder buitenlanders in openbare ruimtes.

Volgens het nieuwe wetsvoorstel zou ongeveer 20 procent van de cannabiswinkels moeten sluiten vanwege de afnemende vraag. Eigenaren van cannabiswinkels worden momenteel geconfronteerd met hevige concurrentie in hun strijd om klanten. 

Als consumptie is toegestaan, moet dit gebeuren via duidelijke bestemmingsplannen, hetzij in winkels, hetzij in speciale lounges, vergelijkbaar met Amsterdam of sommige steden in de VS. 

Regelgeving die tieners verbiedt cannabis te roken en vervolgens auto te rijden, moet ook worden gehandhaafd, vergelijkbaar met de alcoholwetten.

Daarnaast zijn er veel buitenlandse toeristen in Pattaya die in het openbaar cannabis consumeren zonder de regels te kennen, wat andere klanten en voetgangers stoort. De verkoop van wiet door straatverkopers langs Pattaya Walking Street zonder adequate kwaliteitscontrole leidt ook tot negatieve gevolgen voor consumenten. 

Desondanks kiezen niet veel buitenlanders Thailand en Pattaya uitsluitend als bestemming vanwege de cannabis, maar eerder vanwege de uitgaansactiviteiten. Dit betekent dat het toerisme in dit gebied moet blijven bloeien.

Olleke Bolleke in Pattaya 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!