Het nabij Pattaya gelegen Bang Saen overweegt om het roken en drinken op het strand te verbieden

CHONBURI:- Ambtenaren in deze provincie zijn van plan om het drinken van alcohol en roken op het strand van Bang Saen te gaan verbieden, zodat ze dit gebied kunnen ontwikkelen tot een topstemming.

De Stichting Thaise Gezondheidsbevordering, de gemeente Saensuk in het hoofddistrict Chonburi en het Nationaal Instituut voor Ontwikkelingsadministratie hebben gisteren het project aangekondigd om Bang Saen Beach te upgraden naar een toeristische topbestemming die vrij is van alcohol en tabak.

De directeur van de Stichting Thaise Gezondheidsbevordering, khun Roong-Aroon Liimhapunt, legde uit dat het project tot doel heeft toeristen een goede omgeving te bieden, de risico’s van passief roken te verminderen en chaos en geweld door dronken mensen uit te bannen.

De Stichting Thaise Gezondheidsbevordering onthulde dat 8.278 mensen stierven door passief roken en dat 25% van alle verkeersongevallen het gevolg zijn van rijden onder invloed.

Khun Rong-Aroon verklaarde dat meer dan 1.000 studenten van de Burapha University zich vrijwillig hebben aangemeld om zich bij de onderneming aan te sluiten.  Ze kwamen overeen om een ​​campagne te voeren om het project te promoten en de lokale bevolking, verkopers en reizigers het belang van de onderneming te laten begrijpen en samen te werken.

De eerste secretaris van de stad Pattaya, khun Pramoote Tubtim, meldde dat Bang Sean de medewerking van de lokale bevolking en bezoekers wilde om geen alcoholische dranken of sigaretten naar het gebied te brengen.  Mensen die alcohol of rook meenemen op het strand worden eerst gewaarschuwd.  Als die zich nog steeds niet aan de regels houden, worden ze geconfronteerd met juridische vervolging.

Volgens het rapport stemden restauranthouders en winkeliers langs het strand in met het project, zelfs als ze moesten stoppen met de verkoop van alcohol en sigaretten.  Het rapport zei dat reizigers het ook eens waren met de onderneming en zeiden dat ze zich veiliger en meer ontspannen zouden voelen als alcohol en tabak zouden worden verboden.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Stichting Thaise Gezondheidsbevordering 
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand 
Bron: The Pattaya News 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!