Het Kui Buri National Park in Prachuap Khiri Khan is met man en macht bezig om de wilde dieren van water te voorzien, in deze tijden van droogte

PRACHUAP KHIRI KHAN:- Als reactie op de ernstige droogte die deze provincie Prachuap Khiri Khan treft, hebben de  functionarissen van het Kui Buri National Park hun inspanningen opgevoerd om de waterpoelen verspreid in de  bossen aan te vullen om een ​​constante aanvoer van drinkwater voor wilde dieren te garanderen.

Het parkhoofd, Khun Attapong Phao-on maakte bekend dat de hoge temperaturen de waterbronnen in de bossen van Kui Buri kurkdroog heeft gemaakt, wat aanleiding gaf tot dringende maatregelen om water naar verschillende waterpoelen te brengen.

Het doel van deze maatregel is om olifanten en andere dieren van voldoende water te voorzien, te voorkomen dat ze zich in nabijgelegen dorpen wagen op zoek naar water en gebieden te vermijden waar ze het risico lopen te worden bejaagd.

Het Kui Buri National Park, bekend om zijn biodiversiteit en diverse ecosystemen, herbergt zeldzame plantensoorten en een breed scala aan dieren in het wild, waaronder olifanten, gaur, banteng, tijgers en tapirs.

Khun Attapong Phao-on vertelde dat deze inspanningen aansluiten bij de visie van Zijne Majesteit Koning Bhumibol Adulyadej, die in een koninklijke toespraak op 5 juli 1999 de noodzaak benadrukte dat olifanten in het bos moeten blijven en tegelijkertijd voldoende voedselbronnen moeten garanderen door het creëren van kleine, verspreide voedselbronnen in de bossen.

Olleke Bolleke in Centraal-Thailand
Bron: Huahintoday 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!