Het is slecht gesteld met de luchtkwaliteit in Thailand, 42 van de 77 provincies hebben last van schadelijke smog 

THAILAND:- Volgens de agentschap voor de ontwikkeling van geo-informatica en ruimtetechnologie, afgekort het Gistda genoemd, bevonden de schadelijke niveaus van ultrafijn stof zich deze woensdagmorgen en de getroffen regio’s vooral in de Central Plains, het lagere noorden en het hogere noordoosten. 

Het ruimteonderzoeksbureau meldde om 9.00 uur dat de niveaus van deeltjes met een diameter van 2,5 micrometer en minder (PM2,5) die de afgelopen 24 uur werden geregistreerd, varieerden van 38,0 tot 69,5 microgram per kubieke meter (μg/m³).

Deze waarden werden geclassificeerd in de oranje categorie, wat betekent dat de niveaus van PM2,5 de gezondheid beginnen te beïnvloeden. De veilige grens is volgens de overheid 37,5 µg/m³. De richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) bevelen 25 µg/m³ aan als aanvaardbare drempel voor het daggemiddelde.

Het Gistda meldde dat naar verluidt geen enkele provincie de roodgecodeerde of ernstig gevaarlijke niveaus heeft bereikt.

Het ergste niveau van 69,5 µg/m³ werd gemeten in de centrale provincie Samut Sakhon. De provincie Khon Kaen kwam met 38.0 µg/m³ het “beste” uit de meeting.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!