Het is droevig gesteld met bezoek van westerse toeristen op het mooie eiland Koh Kood in Oost-Thailand 

TRAT:- Het aantal toeristen uit Europese landen dat het district Koh Kood bezoekt is dit jaar met 50% gedaald, aldus de voorzitter van de administratieve organisatie van tambon Koh Kut.

Khun Dechathon Chan-ob, voorzitter van TAO en exploitant van een resort op het eiland, zei dat vorig jaar ongeveer 160.000-170.000 toeristen het district Koh Kood bezochten, wat honderden miljoenen baht aan inkomsten genereerde. Het district is de thuisbasis van de prachtige eilanden Koh Kood en Koh Mak.

Bijna 100.000 toeristen bezochten Koh Kood dit jaar, het hoogste aantal sinds de Covid-19-pandemie, zei hij, eraan toevoegend dat de terugkeer van toeristen deels te danken was aan de versoepeling van het reizen van het vasteland naar het eiland.

Het aantal buitenlandse bezoekers, voornamelijk uit Europa, is dit jaar echter met 50% gedaald en ondanks de gebruikelijke opleving in oktober is het daar nog ‘kommer en kwel’.

Khun Dechathon noemde het conflict tussen Oekraïne en Rusland, de schietpartij in een winkelcentrum in Bangkok vorige maand en het geweld tussen Hamas en Israël, dat lijkt te escaleren, als waarschijnlijke factoren.

Hij zei dat tijdens het koude seizoen de meeste toeristen in Trat buitenlanders zijn, terwijl Thais naar de noordelijke regio trekken, maar voegde eraan toe dat hij hoopt op een toename van het aantal binnenlandse bezoekers in december als de temperatuur stijgt.

Het eiland werd tweede in de categorie Governance, Reset & Recovery, na Normandië in Frankrijk, tijdens de Green Destinations Story Awards die werden uitgereikt op ITB Berlijn 2023 in Duitsland.

Olleke Bolleke in Oost-Thailand 

Eén gedachte over “Het is droevig gesteld met bezoek van westerse toeristen op het mooie eiland Koh Kood in Oost-Thailand ”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!