Het in Zuid-Thailand gelegen Phuket verbiedt vanaf maandag zware vrachtwagens tijdens de spitsuren op weekdagen

PHUKET: Alle vrachtwagens met 10 wielen of meer mogen vanaf maandag doordeweeks tijdens de spitsuren niet meer in de stad rijden. De plv. politiechef van Phuket, kolonel Passakorn Sonthikul, kondigde gistermiddag het verbod aan voor alle vrachtwagens met 10 wielen of meer om de stad van 6.00 tot 9.00 uur en van 16.00 tot 19.00 uur op weekdagen in de rijden. De nieuwe beperking gaat maandag in.

Het verbod zal niet worden gehandhaafd in het weekend en op feestdagen, zo voegde hij eraan toe.

De nieuwe verordening is bedoeld om de verkeersopstoppingen op de wegen in Phuket te verminderen, vooral van de luchthaven  naar het centrum van de stad.

Ongeveer 40.000 voertuigen stapelen zich in het hoogseizoen op in de straten van Phuket, van het vliegveld naar de stad, en 10.000 in het laagseizoen.

Volgens de politie rijden er tijdens de ochtend- en avondspits ongeveer 230 zware vrachtwagens vanuit Phang Nga de stad Phuket binnen.

Kolonel Passakorn zei dat vrachtwagens die tijdens de verboden periodes op straat moesten rijden, vooraf toestemming moeten vragen en dat de politie binnen 24 uur na ontvangst van het verzoek zal beslissen.

Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!