Het in Thailand gelegen Chanthaburi als laatste getroffen door plotselinge overstromingen

CHANTHABURI:- Het vloedwater van bijna 80 centimeter hoog raasden gisteren vroeg door Chanthaburi, waardoor passerende voertuigen strandde en de snelle evacuatie van bewoners in actie gezet moest worden om hen in veiligheid te brengen, hoewel velen van hen hun bezittingen moesten achterlaten.

De overstromingen ontstonden om 02.00 uur op Chawana Uthit Road, het district Wat Mai en Mueang Chanthaburi overspoeld.

Het vloedwater, van zo’n 70 a 80 cm hoog, stroomde met grote snelheden door wegen en langs gebouwen, waarbij deze een aantal passerende voertuigen met zich mee sleurde. Ambtenaren zwoegden in het donker om zoveel mogelijk mensen te evacueren.

De Khao Khitchakut snelweg, van Ban Tham tot Yang Rahong, stond ook onder water, met een waterpeil van 40 cm hoog.  Kleine auto’s konden daar onmogelijk door.

De bewoners vertelden tegen verslaggevers dat ze nog nooit eerder zulke sterke plotselinge overstromingen hadden meegemaakt. Het water gutste zo snel hun huizen binnen dat ze tijd hadden om hun spullen in veiligheid te brengen.

De gouverneur van Chanthaburi richtte een evacuatiecentrum op bij het stadhuis om de slachtoffers van de plotselinge overstromingen van eten en drinken te voorzien.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Khaosod 
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: Khaosod.com 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!