Het in het noordelijke gelegen Chiang Mai test elektrische song thaews

CHIANG MAI:- Tijdens zijn officiële bezoek aan Chiang Mai inspecteerde premier Srettha Thavisin de voortgang bij het opzetten van elektrische song thaews, een nieuw initiatief in de transportsector van het land.

Er is al een prototype van het voertuig onthuld en er worden binnenkort twee extra voertuigen verwacht. De elektrische pick-up taxi’s, ook wel ‘baht-bussen’ genoemd, bevinden zich in de goedkeuringsfase en ondergaan formaliteiten bij de transportautoriteiten zodat ze in de nabije toekomst in gebruik kunnen worden genomen.

De kosten voor het ombouwen van een conventionele songthaew naar een elektrisch voertuig worden geschat op 700.000 Thaise Baht per voertuig. Door over te stappen van de traditionele rode pick-up taxi’s, die ongeveer 3 baht per kilometer aan brandstof kosten, naar het EV-model, zullen de kosten aanzienlijk worden verlaagd tot ongeveer 70 satang per kilometer.

Deze stap vertegenwoordigt een aanzienlijke verlaging van de bedrijfskosten en is een stap in de richting van duurzame transportoplossingen in Thailand, aldus premier Srettha.

Olleke Bolleke in Noord-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!