Het herstel van het internationale toerisme in Thailand kan jaren duren

THAILAND:- Het toerisme in Thailand was vóór de Covid-crisis goed voor ongeveer 20% van het bruto binnenlands product, de gedeeltelijke heropening van de landsgrenzen voor buitenlandse toeristen van afgelopen 1 november is dan ook een gedurfde stap om de economie weer een boost te geven.

De Thaise toeristische autoriteit, het TAT geheten, heeft verschillende gissingen gedaan over hoeveel bezoekers Thailand in 2021 en 2022 zouden bezoeken, die allemaal stuk voor stuk optimistisch waren voorspeld.  Ze zijn echter gebaseerd op hoop in plaats van op de realiteit van een onveilige toeristische omgeving als gevolg van een toename van Covid19 infecties in het hele land en de bijbehorende grensbeperkingen in de meeste delen van de wereld.

De gedeeltelijke opening van de grenzen voor toeristen uit 63 landen vindt plaats, terwijl pubs en uitgaansgelegenheden in de meeste regio’s van het land ofwel gesloten zijn of geen alcohol mogen schenken bij de maaltijden.

Ondanks vragen van de toeristische industrie, met name de horeca heeft de Thaise regering aangekondigd dat de heropening van de nachtelijke uitgaansgelegenheden wordt uitgesteld tot 15 januari.  Een vertegenwoordiger van het CCSA* uitte bezorgdheid over ventilatie en ineffectieve preventieve maatregelen in pubs, clubs en karaoke-locaties.

De zogenaamd quarantainevrije toegang voor volledig gevaccineerde buitenlandse toeristen is verkeerd, omdat reizigers hierdoor gedwongen werden tot 30 uur in isolatie in hotelquarantaine te blijven totdat hun Covid-testresultaten beschikbaar zijn.

Als een toerist bij aankomst een positieve Covid-test of een negatieve test heeft, maar naast iemand zit die positief getest is, wordt hij op eigen kosten 14 dagen in quarantaine geplaatst.  Dit werd niet aangekondigd toen de grens werd geopend.  Volgens berichten in de lokale media kostte dit sommige reizigers tussen de 50.000 baht en in een voorbeeld 350.000 baht.

De relatief hoge kosten van Covid19 testen op de luchthaven, de in 2022 ingevoerde toegangsprijs van 500 baht, die bij aankomst vanuit een loket zal worden geïnd, hebben het plannen van een reis naar Thailand bij vele Nederlandse en Belgische Thailand-gangers uitgesteld.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: TravelDaily

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!