Het dodental tengevolge van de razende tyfoon Rai is tot bijna 400 gestegen, terwijl er nog steeds 83 vermisten in de Filippijnen te betreuren zijn.

ZUIDOOST AZIË:- Na de verwoesting die vorige week door Super Typhoon Rai in de Filippijnen is aangericht, is het dodental opgelopen tot 397 en worden er nog steeds 83 vermist, dit volgens de officiële cijfers die gisteren door hey National Disaster Risk Reduction and Management Council werden vrijgegeven.

Bijna 561.500 mensen zijn ontheemd en 1.147 personen gewond als reddingswerkers vanaf de grond, eraan toevoegend dat meer dan de helft van de ontheemden is gehuisvest in een van de 1.200 evacuatieschuilplaatsen, waar naar verwachting overbevolking zou leiden tot uitbraken van Covid-19.

De tyfoon Rai, plaatselijk bekend als Odette, kwam op 16 december aan land met windstoten tot 240 kilometer per uur van oost naar west, die het leven van bijna 4,2 miljoen mensen beïnvloedden, inclusief hun huizen, infrastructuur en landbouwgewassen.

De Filippijnse regering riep een ramp uit in zes districten die waren verwoest door de 15e tyfoon van het jaar, die schade had aangericht aan eigendommen in het hele land ter waarde van 22 miljard Filippijnse pesos (ongeveer US $ 437 miljoen).

De Filippijnen, één van de meest kwetsbare landen voor natuurrampen, wordt elk jaar getroffen door gemiddeld 20 tyfoons, en supertyfoon Haiyan richtte in november 2013 een ravage aan in de Filippijnen, waarbij meer dan 7.000 mensen omkwamen.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: La Prensa Latina 
Content: Olleke Bolleke in Zuidoost Azië 
Bron: La Prensa Latina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!