Het compensatie programma voor gewonde of overleden toeristen van Thailand verlengd tot einde van het jaar

PATTAYA:- Het ministerie van Toerisme en Sport wil de compensatie voor gewonde en overleden toeristen verlengen tot eind dit jaar, nadat het slechts 3,9 miljoen euro had gebruikt van de 50 miljoen die voor het programma was toegewezen.

De minister van Toerisme en Sport, Khun Sermsak Pongpanit legde uit dat er compensatie werd betaald aan zeven in aanmerking komende gevallen, waaronder vier doden en drie gewonden, op een totaal van 50 aanvragen die het ministerie heeft ontvangen.

Het programma is geldig van 1 januari tot 31 augustus 2024 en het ministerie zal het ministerie van de Thaise rekenkamer vragen om de subsidiabiliteit te verlengen tot het einde van het jaar om het resterende budget van ongeveer 46 miljoen dollar te gebruiken, zei hij.

Als deze verlenging wordt afgewezen, zou Khun  Sermsak bij het kabinet een verzoek indienen om nog eens 50 miljoen euro uit de centrale begroting om een ​​soortgelijk programma uit te voeren dat compensatie biedt aan toeristen.

Volgens het ministerie van Toerisme hoeven de incidenten die voor compensatie in aanmerking komen niet het gevolg te zijn van nalatigheid, opzet, illegale handelingen of risicovol gedrag van toeristen.

De uitkeringen bij overlijden mogen niet hoger zijn dan € 1 miljoen, terwijl permanent verlies van organen, verlies van gezichtsvermogen en blijvende invaliditeit maximaal € 300.000 mogen bedragen, en de medische kosten niet hoger mogen zijn dan € 500.000. Na beoordeling van de aanvragen neemt de programmacommissie een definitief besluit.

De minister benadrukte echter dat verbeteringen van de infrastructuur, met name op het gebied van transport en connectiviteit, samenwerking met andere ministeries vereisen, zoals het ministerie van Transport.

Olleke Bolleke in Pattaya 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!