Het Chang International Circuit in Noordoost-Thailand is klaar voor GT World Challenge Asia 2024

BURIRAM:- Het management van het Buriram United International Circuit (BRIC), in de volksmond beter bekend als het Chang International Circuit in Buriram, heeft met de particuliere sector en de Sports Authority of Thailand bevestigd dat het op 11 en 12 mei de internationale sportwagencompetitie, de GT World Challenge Asia, zal organiseren.

De GT World Challenge is een wereldwijde raceserie die het hele jaar door op vier continenten wordt betwist: Amerika, Europa, Australië en Azië. Thailand fungeert, naast Maleisië, Japan en China, als een van de gastlanden voor de competitie in Azië.

In Azië omvat de competitie zeven circuits, waarbij de eerste etappe van 18 tot en met 21 april wordt georganiseerd op het Sepang International Circuit in Maleisië. Thailand is de locatie voor de tweede etappe, voordat de serie doorgaat naar Japan, waarbij de derde, vierde, vijfde en zesde etappe plaatsvinden in Sportsland SUGO op 7-9 juni, op Fuji International Speedway op 21-23 juni, in Suzuka Circuit op 5-7 juli, en op het Okayama International Circuit op 23-25 ​​augustus, alvorens op 13-15 september af te ronden op het Shanghai Audi International Circuit.

Voor de tweede etappe van de competitie in Thailand begint het officiële programma met trainingen op vrijdag 10 mei. De kwalificatierondes worden gehouden op zaterdag 11 mei, gevolgd door de eerste race in de middag van dezelfde dag. De tweede race vindt dan plaats op zondag 12 mei.

Nittaya Kerdchanthuek, directeur van het Kantoor van de Professionele Sportcommissie, Sportautoriteit van Thailand, merkte op dat Thailand op meerdere manieren voordeel kan halen uit het organiseren van het Super Car-evenement, dat de beste wereldwijde racemerken combineert. Hierdoor kunnen Thaise autosportliefhebbers getuige zijn van dergelijke evenementen zonder naar het buitenland te hoeven reizen, terwijl ze opkomende professionele racers inspireren, het toerisme bevorderen, het imago van Thailand in eigen land en internationaal promoten en de economische groei ondersteunen.

Mr. Benjamin Franasovici, algemeen directeur van Fanatec GT World Challenge Asia Powered by AWS, verklaarde dat hoewel het voorgaande seizoen al belangrijk was, het seizoen 2024 nog indrukwekkender beloofde te worden met meer dan 33 racers van 8 fabrieksteams, wat de hoogste deelname aan de competitie markeert. geschiedenis. Hij benadrukte het unieke karakter van de competitie op het Aziatische continent en benadrukte de omvang en status ervan in vergelijking met Europese evenementen.

Khun Chotchanok Chidchob, directeur Internationale Activiteiten op het Chang International Circuit, beschreef de GT World Challenge Asia als de grootste internationale serie supercarrace-evenementen die in 2024 op het circuit worden gehouden. Hij voegde eraan toe dat het afgelopen seizoen opwindend was geweest ondanks de afwezigheid van twee jaar. van GT World vanwege de Covid-19-pandemie en garandeerde dat de competitie van dit jaar net zo spannend en plezierig zou zijn als voorheen.

Olleke Bolleke in de Isaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!