UPDATE | Het CCSA is gevraagd om het sandbox-schema uit te breiden naar de meeste grote eilanden

BANGKOK:- Het ministerie van Toerisme en Sport heef het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA gevraagd om het Phuket Sandbox-programma te verlengen.

De uitbreiding zal betrekking hebben op de meeste grote eilanden:

Koh Samui, Koh Pha-ngan, Koh Tao (Surat Thani)

Koh Larn (Chonburi)

Koh Samet (Rayong)

Koh Chang, Koh Kud (Trat)

Koh Yao Noi, Koh Yao Yai (Phang Nga)

Koh Phi Phi (Krabi).

De directeur-generaal van het Department of Disease Control, Dr. Opas Karnkawinpong, zei dat toeristen die in Thailand aankomen het volgende moeten ondergaan:

  • 10 dagen quarantaine voor zowel gevaccineerde als niet-gevaccineerde.
  • Eerste RT-PCR-test bij aankomst voor degenen die volledig zijn gevaccineerd en mogen deelnemen aan het sandbox-programma.  Als het resultaat negatief is, kunnen ze 7 dagen in Phuket doorbrengen.  Ze hebben dan een tweede RT-PCR-test nodig.  Als ook deze negatief is, kunnen ze buiten Phuket reizen.

Als er provincies zijn die geïnteresseerd zijn in de uitvoering van het sandbox-programma, moeten ze de lokale bevolking, hotels en laboratoria voor dit doel voorbereiden en zorgen voor effectieve communicatie tussen Thais en buitenlanders.

De voorwaarden om deel te nemen aan het sandbox-schema zijn:

  • Buitenlandse toeristen moeten een verzekering hebben met een dekking van niet minder dan US $ 50.000?
  • Bezoekers moeten zich voor aankomst registreren voor de Thailand Pass en de MorChana-applicatie gebruiken zodra ze het koninkrijk binnenkomen.
  • Ze moeten een negatief RT-PCR-testresultaat tonen dat niet langer dan 72 uur voor vertrek is genomen, behalve voor kinderen jonger dan zes jaar die reizen met volwassenen die aantonen dat ze negatief hebben getest.
  • Bezoekers moeten bewijs/documentatie overleggen van een SHA+ of ASQ-boeking tijdens hun zevendaags verblijf onder de zandbak.
  • Ze moeten volledig zijn ingeënt.

Olleke Bolleke in Thailand

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!