Het bekendmaken van de gezondheidsstatus van voormalig premier Thaksin Shinawatra zou in strijd zijn met de privacywet in Thailand 

THAILAND:- Sommige Thaise rechtsdeskundigen kwamen naar voren en zeiden dat het openbaar maken van de persoonlijke gezondheidstoestand van een voormalige premier, Thaksin Shinawatra, een schending van de landelijke wet op de gezondheidszorg zou kunnen vormen.

De waarschuwing kwam naar aanleiding van een recente oproep van de Vereniging voor studenten en mensennetwerk voor Hervorming van Thailand, het SNT, die de gedetailleerde openbaarmaking van de huidige gezondheidsstatus van Thaksin eiste, aangezien zijn verblijf in een ziekenhuis versus een gevangenis vorige week nu al ruim een maand duurt. 

Het SNT verklaarde dat ze wilden dat de doktoren van het politieziekenhuis opheldering zouden geven over de ziekte van Thaksin om ervoor te zorgen dat hij geen privileges kreeg voor een verblijf in een ziekenhuis in plaats van in een gevangenis.

Sommige Thaise juridische experts waarschuwden echter tegen een dergelijke actie en zeiden dat artsen wettelijk verplicht zijn patiëntinformatie vertrouwelijk te houden, zoals bepaald in de Nationale gezondheidswet van 2007 en de Wet op het medische beroep van 1982.

Ze zeiden dat gedetineerden als gewone patiënten worden beschouwd als ze medische hulp zoeken. Om hun gezondheidstoestand aan het publiek bekend te maken, moeten gevangenen eerst toestemming geven.

Op Thaksins eerste dag opsluiting In de Bangkok Remand Prison zou hij vijf medische aandoeningen hebben, waaronder een ischemische hartspier, chronische longontsteking, hoge bloeddruk, gedegenereerde wervelkolom en een abnormale houding.

Zijn dochter, Paetongtarn Shinawatra, onthulde ook op sociale media dat Thaksin onlangs een operatie had ondergaan; ze zei echter niet waarvoor deze operatie noodzakelijk was.

Vanwege de operatie hebben de artsen Thaksin toegestaan ​​de behandeling in het ziekenhuis voort te zetten. Als zijn verblijf langer duurt dan 60 dagen, is goedkeuring vereist van de permanente secretaris van Justitie, en als het langer duurt dan 120 dagen, moet het worden goedgekeurd door de minister van Justitie.

Olleke Bolleke in Bangkok

2 gedachten aan “Het bekendmaken van de gezondheidsstatus van voormalig premier Thaksin Shinawatra zou in strijd zijn met de privacywet in Thailand ”

  1. Als ik wil inchecken bij een vliegtuig maatschappij met deze vijf medische aandoeningen , waaronder een ischemische hartspier, chronische longontsteking, hoge bloeddruk, gedegenereerde wervelkolom en een abnormale houding krijg ik geen toestemming om aan boord te gaan…TiT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!