Granaten afgevuurd bij veiligheidscontrole in Zuid-Thailand 

YALA: Een onbekende bende vuurde twee M79-granaten af ​​bij een veiligheidscontrole in deze stad aan de zuidelijke grensprovincie zondagavond laat. De zaak werd gemeld aan kapitein Narin Saengdet, wachtcommandant op het politiebureau van Yala.

Volgens de politie hebben de verdachten de M79’s afgevuurd op het Saphan Dum-controlepunt in Yala , dat werd bemand door zowel soldaten als personeel van het vrijwillige defensiekorps (VDC’s).

Soldaat Moo-Aek Phongsak, één van de Muang Yala VDC’s bij het controlepunt, zei dat de tweede M79-granaat na een minuut de eerste volgde. Het controlepostpersoneel vuurde hun wapens af op de bende, die het toneel ontvluchtte, zei hij. 

Agenten van de afdeling Explosieven Opruimingsdienst (EOD) en het provinciaal forensisch bureau werden naar de plaats gestuurd waar de explosies plaatsvonden. De granaten bleken verschillende huizen en gebouwen te hebben beschadigd vlakbij het controlepunt. Alle bewoners zouden ongedeerd zijn gebleven. 

De veiligheidsmaatregelen in het gebied zullen vervolgens worden geïntensiveerd, vooral met het aanhoudende jaarlijkse Chak Phra-boeddhistische festival, dat vrijdag eindigt. 

Minister van Justitie Pol Tawee Sodsong was gisteren in Songkhla om brede maatregelen te bespreken om een ​​reeks problemen in het diepe Zuiden aan te pakken, waaronder duurzaam vredesbeheer en gebiedsontwikkeling

Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!