Gouverneur van Chonburi pakt de watercrisis op het eiland Koh Larn aan

PATTAYA:- De gouverneur van Chonburi, Thawatchai Srithong, deze week een ontmoeting met verschillende hoofden van dienst en vertegenwoordigers van het oostelijk watervoorzieningsbedrijf om oplossingen te bedenken voor het aanhoudende watertekort probleem dat het eiland Koh Larn teistert.

Het eiland Koh Larn met een lokale bevolking van slechts 3.000 tot 4.000 inwoners, ervaart een duizelingwekkende toestroom van bezoekers, gemiddeld 8.000 op weekdagen en 12.000 in het weekend. Deze stijging vertaalt zich in de opvang van maandelijks meer dan 500.000 tot 1 miljoen mensen, wat de capaciteit van het eiland ruimschoots overtreft. 

Desondanks bedraagt ​​de huidige waterproductiecapaciteit, exclusief aankopen uit Pattaya, een schamele 400 kubieke meter per dag, waardoor deze onvoldoende is om aan de groeiende vraag naar zoetwater te voldoen.

Om deze crisis het hoofd te bieden, werd een alomvattend tweefasenplan opgesteld. Op de korte termijn zullen er onmiddellijk stappen worden ondernomen om zoetwater aan te kopen en te distribueren onder de bewoners, waardoor de acute waterschaarste tijdens dit droge seizoen wordt verlicht. 

Op de lange termijn zal het stadsbestuur van Pattaya samenwerken met het de oostelijk watervoorzieningsbedrijf  om de productiecapaciteit van ontzilt water binnen een jaar op te voeren van 400 naar 3.000 kubieke meter per dag.

Gouverneur Thawatchai Srithong gaf opdracht tot de bouw van twee gecentraliseerde waterputten, die zorgen voor een cruciaal reservereservoir om toekomstige uitdagingen op het gebied van de waterproductie op het eiland Koh Larn aan te pakken.

Deze duurzame oplossing heeft tot doel het watertekort op het eiland Koh Larn de komende 25 jaar aan te pakken. Bovendien zal naar verwachting worden begonnen met de bouw van twee gecentraliseerde waterputten, die een back-upreservoir met ruw water garanderen om eventuele toekomstige productie-uitdagingen te verzachten.

Gouverneur Thawatchai benadrukte dat ondanks de watertekortcrisis de toeristische activiteiten op het eiland Koh Larn onaangetast blijven. Accommodaties en resorts hebben voorzieningen getroffen om zoetwater te leveren, zodat toeristen nog steeds kunnen genieten van hun tijd op het eiland. De crisis treft echter vooral lokale bewoners, wat aanleiding geeft tot gezamenlijke inspanningen om zoetwater aan te kopen en te distribueren om hun benarde situatie te verlichten.

Ondanks de ernst van de situatie onthoudt de provincie Chonburi zich ervan het eiland Koh Larn tot droogtegebied te verklaren.

Olleke Bolleke in Oost-Thailand
Bron: PattayaMail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!