Gouverneur Loei beveelt dringend onderzoek nadat de onlangs op borgtocht vrijgelaten sekteleider van plan is om een ​​nieuwe tempel  te openen

LOEI:- De gouverneur van Loei, Khun Chaithawat Niamsiri heeft opdracht gegeven tot een dringend onderzoek in de provincie nadat hij had vernomen dat een onlangs op borgtocht vrijgelaten sekteleider van plan was een nieuw heilige tempel op te richten om ‘natuurlijke’ medicijnen te produceren uit uitwerpselen, speeksel, slijm en urine.

De 74-jarige sekteleider, die later werd geïdentificeerd als Tawee Nanla, werd zondag tijdens een inval in zijn tempel in Chaiyaphum gearresteerd, dit voor naar verluidt het aanbieden van bizarre medische behandelingen waarbij het eten van uitwerpselen en het drinken van urine en slijm gewoon waren.

Hij werd meegenomen voor verhoor en beschuldigd van verschillende strafbare feiten, zoals schending van het nooddecreet dat niet-goedgekeurde massabijeenkomsten verbiedt vanwege het Covid19 virus, en werd de volgende dag op borgtocht vrijgelaten. Rondom de tempel werden ook meerdere lijken gevonden.

Het bevel van de gouverneur kwam echter nadat een Facebook-account, waarvan werd aangenomen dat het toebehoorde aan één van zijn volgelingen, online een status had geschreven dat de “Vader van alle goden”, de titel van Tawee, op weg was naar Pha Nok Khao in de provincie Loei om een ​​nieuw tempel, dit keer op legaal verkregen land op te richten.

Volgens de verklaring op Facebook. zullen echter nog steeds “natuurlijke” medicijnen worden geproduceerd die zijn gemaakt van menselijke uitwerpselen, speeksel, slijm en urine. De ‘Vader’ zou ook rijstcrackers en chilipasta’s verkopen om de lokale economie te stimuleren.

Gouverneur Chaithawat beval vervolgens onmiddellijk het Phu Kradueng District Chief en de lokale autoriteiten die verantwoordelijk waren voor het Pha Nok Khao-gebied om het herstel van het heilige kantoor nauwlettend te inspecteren en op te volgen om schendingen van verschillende gezondheidsgerelateerde wetten te voorkomen.

De Vader van Alle Goden is nog steeds op borgtocht en verplaatst zich door de Isaan.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand  
Bron: Div. Kranten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!