Gezondheidsdienst Samut Sakhon neemt drastische maatregelen om het Covid19 virus te beteugelen door 7 fabrieken te sluiten

~DAT ZIJN GÉÉN HALVE MAATREGELEN~
(Krachtig optreden)

SAMUT SAKHON:- De gezondheidsdienst in de centrale provincie Samut Sakhon heeft de ongekende stap genomen om tot eind februari 7 fabrieken, waar 40.000 migrerende arbeiders wonen en werken, te sluiten.  

Deze drastische actie is bedoeld om de verspreiding van het Covid-19-virus een halt toe te roepen.  Khun Kiatipoom Wongrajit, permanent secretaris van Volksgezondheid, verklaarde dat er meer dan 9.000 besmettingen in de 7 fabrieken zijn gevonden.

Bijna alle vismarkten en fabrieken in Samut Sakhon, waar ongeveer 12.000 gevallen van het virus zijn geregistreerd, zijn afgesloten.  

Khun Kiatipoom zegt dat de meeste gevallen van het virus asymptomatisch waren en dat de meeste fabrieksmedewerkers migrerende werknemers zijn die ook op hun werkplek wonen.  Hij zegt dat er weinig aanwijzingen zijn dat de overdracht zich heeft verspreid naar de bredere gemeenschap.

Een andere Thaise nieuwsbron meldt echter dat mensenrechtenorganisaties hun bezorgdheid hebben geuit over het besluit om de arbeiders een maand lang buiten dienst te stellen.  Ze zeggen dat hoewel ze de noodzaak van insluiting en quarantaine begrijpen, dit op humane wijze moet gebeuren.  Kiatipoom houdt vol dat dit zo is, erop wijzend dat de arbeiders in de fabrieken wonen en zelden vertrekken.

De gezondheidsdienst verklaarde dat de fabrieksmedewerkers normaal kunnen blijven werken tijdens deze periode maar hebben niet bevestigd of niet-geïnfecteerde werknemers zich kunnen mengen met degenen die positief hebben getest.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Manageronline
Vertaling: Olleke Bolleke in Centraal Thailand
Bron: Manageronline.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!