Gehandicapte Thaise vrouw in Zuid-Thailand maakt voor een schijntje prachtige poppen om rijst in de kom te hebben

SUKHOTHAI:- Uw nieuwsbeer Olleke Bolleke in Thailand las zojuist in het Thaise “Khaosod”, dat een gehandicapte vrouw, poppen aan het maken was om in haar levensonderhoud te voorzien voor haar zoon en zieke moeder.

De vrouw is door haar man voor een andere vrouw in de steek gelaten en moet nu vechten voor haar voortbestaan.

Khun Siapai Paton, een inwoonster van Namduan, Mueangbangklang in de provincie Sukhothai, raakte gehandicapt nadat een auto haar van de sokken reed. 

Door het ongeluk raakte haar onderlichaam verlamd, waardoor lopen onmogelijk werd. De afgelopen elf jaar was de 43-jarige vrouw de enige kostwinner en profiteerde ze van haar vaardigheden in het weven van stromatten tot hoeden en sleutelhangers in de vorm van verschillende poppen.

Haar handwerk varieert van beren, katten, konijnen, watermeloenen, zonnebloemen, jasmijn, rozen en aardbeien tot autohangende kransen. Ze maakt ook haarclips, haarelastiekjes en bloemen, die voor 15, 30, 50 tot 120 baht worden verkocht.

Khun Siapai weigert bij de pakken te gaan zitten. Ze legde uit dat haar man haar, nadat ze gehandicapt was geworden, in de steek liet voor een andere vrouw. Ze woont nu bij haar 63-jarige moeder, die aan verschillende ziekten lijdt, waaronder diabetes, lipidemie, een vergroot hart en maagziekten. Haar moeder kan vanwege haar toestand niet de handen uit de mouwen steken.

Bovendien heeft ze een 13-jarige zoon die in groep 7 studeert. Ze draagt ​​de last van het onderhouden van drie levens, samen met negen straatkatten die ze heeft opgevangen. Ze verkoopt haar werk via haar Facebook-account Siapai Paton.

Siapai zei verder dat ze ongeveer drie poppen per dag kan maken, wat een gemiddeld dagelijks inkomen van 50 baht oplevert. Dit komt neer op 1.500 tot 2.000 baht per maand. Tijdens het weven moet ze echter met haar gezicht naar beneden liggen vanwege drukplekken op haar billen.

Degenen die willen helpen, kunnen vandaag haar handwerk kopen.

Verschillende overheidsinstanties hebben haar in het verleden bezocht en enige hulp geboden. Degenen die geïnteresseerd zijn in haar werk en willen helpen (doneren mag ook) kunnen telefonisch contact met haar opnemen op 061-3050176 en 061-3766440,  zo meldt KhaoSod.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!