Franse expat wordt de toegang tot Thailand geweigerd vanwege herhaalde kritiek op de Thaise monarchie

PHUKET:- Één van Thailand’s langste Franse expats, Yan Marchal, wordt de terugkeer naar Thailand geweigerd. Hij wordt vanuit Bangkok naar Parijs teruggestuurd, omdat hij een langdurige criticus is van de Thaise regering en de monarchie.

Monsieur Yan zegt in beroep te kunnen gaan tegen de ‘deportatie’, echter heb ik het advies gekregen om terug naar Frankrijk te vliegen in plaats van mezelf tijdens het beroep bloot te stellen aan gerechtelijk risico.”

Yan vertelde tegen de Thaise media dat de immigratiepolitie beweerde dat hij een “bedreiging voor de nationale veiligheid” is vanwege zijn kritiek op de monarchie, de terugkeer naar Thailand zal worden ontzegd en zal worden gedwongen terug te vliegen naar Parijs.

Één jaar geleden werd Yan bijna het land uitgezet vanwege berichten die hij op Facebook plaatste.  Veel van de recente Facebook-berichten van Yan zijn commentaar met betrekking tot de Thaise monarchie en de recente protesten in Thailand.

Tijdens een bezoek aan de Thaise immigratie afgelopen november zei Yan dat hij immigratie had bezocht om zijn stempel in een nieuw paspoort over te zetten, maar kreeg te horen dat zijn visum was ingetrokken en dat de verblijfsduur nu overschreden was.

“Hij vertelde me dat ik zou worden uitgezet.  De opgegeven reden was mijn Facebook-activiteit.  Ik kon zien dat hij een dossier heeft met een gedetailleerd verslag van mijn berichten, hoewel hij me de details niet liet lezen.”

Het is niet de eerste keer dat zijn berichten voor problemen zorgen.  In 2019 kreeg Yan bezoek van de politie na een video die hij spotte met de Nationale Raad voor Vrede en Orde.  Yan verontschuldigde zich destijds en de video werd verwijderd.

Maar nu lijken deze priors terug te komen om de Franse burger te achtervolgen.

“Ik heb geen contact kunnen opnemen met mijn ambassade, maar er is mij verteld dat ze van de zaak op de hoogte zijn.  Ik wist dat dit kon gebeuren, het is niet de eerste keer dat ik tegen problemen aanloop (met Thaise immigratie).”

“Immigratiebeambten zeiden dat ik de koning aanviel en problemen voor de koning had veroorzaakt.”

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Khaosod. com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!