Extreme hitte zorgt ervoor dat de toeristen in Pattaya en Jomtien eieren voor hun geld kiezen

PATTAYA:- Jomtien Beach in Pattaya ziet aanzienlijk minder toeristen nu de zomerse hitte in Thailand tot ongekende hoogte stijgende is.

Hoewel het strand nog steeds een behoorlijk aantal zonaanbidders, zwemmers en mensen die willen ontsnappen aan de zinderende temperaturen van de stad trekt, is de drukte aanzienlijk kleiner vergeleken met eerder dit jaar, zo merkte “Snelle Jelle” onze razende reporter toen hij gistermorgen het strand van Jomtien bezocht.

De daling van het aantal bezoekers kan verschillende oorzaken hebben, waaronder de vakantieperiode na Songkran en ongetwijfeld het huidige verzengende weer. De temperaturen in Pattaya en Banglamung zijn de afgelopen dagen gestegen tot bijna 40 graden Celsius. Dit heeft veel mensen ervan weerhouden om naar het strand te gaan.

Jelle informeerde bij de strandexploitanten over hoe het met hun zaken ging. De meest optimistische verklaarde dat Jomtien Beach waarschijnlijk een lichte toename van het aantal toeristen zal zien tijdens de komende Nationale Arbeidsdag op 1 mei en de daaropvolgende weekenden.

De exploitanten maakten zich echter zorgen over hun inkomen waarvan sommigen zeiden dat dit alleen voldoende was om rond te komen. Ze deelden mee dat, hoewel ze enkele klanten ontvangen, deze mensen doorgaans lokale bewoners van het gebied zijn, met slechts een handjevol buitenlanders en binnenlandse toeristen.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!