Extra patrouilles in het Kui Buri Nationaal Park in centraal-Thailand ingezet om de voortdurende stroperij aan te pakken 

HUA HIN:- Als onderdeel van de intensievere inspanningen om de illegale jacht in het Kui Buri Nationaal Park te bestrijden, zijn tijdens een recente operatie verschillende stropers gearresteerd.

De patrouilles in het nationale park zijn geïntensiveerd, wat volgens parkdirecteur Atthaphong Phao-on tot succesvolle arrestaties heeft geleid. De onlangs uitgevoerde operatie, richtte zich op gebieden in het park die bekend staan ​​om hun illegale activiteiten. 

Leden van Beschermingseenheid 3 (Dan Singkhon) en de speciale eenheid Nguang Suek werden op patrouille gestuurd, die in het Moo 7-bosgebied, nabij het dorp Nong Mai Kaen op de loer lagen, zij wisten drie stropers te arresteren.

Ze werden geïdentificeerd als Prachuap (57), Weerapong (35) en Surasak (32) en gearresteerd voordat ze vallen konden zetten om op wilde dieren te jagen aan de rand van het bos. De verdachten bekenden hun bedoelingen en agenten namen 9 katapultvallen in beslag als bewijsmateriaal. 

Volgens de National Parks Act (B.E. 2019) zullen de gearresteerden worden vervolgd wegens winstgevende activiteiten binnen het nationale park. In het bijzonder verwijst de wet in paragrafen 19 (6) in combinatie met 44 en 19 (7) in combinatie met 45 naar het binnenbrengen van jachtgereedschap of wapens in het nationale park als een strafbaar feit. 

De zaak werd voor verdere behandeling overgebracht naar het politiebureau van Prachuap Khiri Khan. Bij een ander incident werd in hetzelfde bosgebied een andere lokale inwoner (25) gearresteerd. Hij werd aangetroffen in het bezit van een automatisch jachtgeweer, vier munitie, een gebogen mes en een zakmes. Hij gaf toe dat hij met twee handlangers in het park wilde jagen, maar ze wisten te ontsnappen toen de agenten arriveerden. Hij werd ook overgedragen aan rechercheurs van het politiebureau van Prachuap Khiri Khan, terwijl de pogingen om de onderduikende handlangers te pakken voortduren. 

Olleke Bolleke in Centraal-Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!