Exorbitante ziekenhuisrekening voor behandeling van een griepje in Thailand leidt tot grote verontwaardiging

NONTHABURI:- De 66-jarige khun Chamlong Nilakorn, viel bijna flauw toen ze een duizelingwekkende rekening van ruim 249.000 baht (€ 6500.00) ter betaling kreeg. Dit nadat ze vier dagen in een privéziekenhuis was opgenomen om griepsymptomen te behandelen. De klacht werd gisteravond laat aan de orde gesteld tijdens een interview met verslaggevers.

Khun Chamlong, eigenaar van een Thais restaurant in Zweden, was teruggekeerd naar Thailand om haar zoon te bezoeken. Ze leed aan type B-griep en werd op 29 november opgenomen in een privéziekenhuis in het district Pak Kret in Nonthaburi.

Bij haar ontslag op 2 december ontving ze een verbazingwekkende rekening van in totaal 249.704 baht.

Ondanks dat ze geschokt was, betaalde Chamlong de rekening met haar creditcard en vertelde dit later aan haar vrienden en familie, die ook zeiden dat de rekening buitensporig hoog was en haar adviseerde een klacht in te dienen bij de Raad voor Consumentenbescherming.

Ambtenaren van het bestuur erkenden het exorbitante karakter van het wetsvoorstel, maar adviseerden haar om rechtstreeks met het ziekenhuis te onderhandelen. In geval van een impasse zeiden ze echter dat ze voor hulp naar het Raad voor Consumentenbescherming kon terugkeren.

Khun Chamlong, die eerder een restaurant in de VS exploiteerde voordat hij naar Zweden verhuisde, zei dat de ziekenhuisrekeningen in beide landen aanzienlijk lager waren dan die van het Nonthaburi-ziekenhuis. Ze zei dat ze wacht op opheldering en uitleg van het privéziekenhuis.

Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!