Er is een kleine kans dat de vogelgriep vanuit de VS naar Thailand komt, zo liet het DDC weten

BANGKOK:- Omdat er geen melkkoeien uit de VS worden geïmporteerd, is de kans dat deze dieren het H5N1-virus naar Thailand overbrengen zeer klein, zo het departement van ziektebestrijding, afgekort het DDC aan het publiek weten.

Het DDC zei dat hoewel de kans dat het H5N1-virus zich vanuit de Verenigde Staten naar Thailand verspreidt zeer klein is, het de situatie nauwlettend in de gaten zal houden.

De directeur van het DDC, Dr. Thongchai Keeratihuttayakorn zei dat het DDC de gebeurtenissen nauwlettend in de gaten houdt nadat hij heeft vernomen dat twee melkveewerkers in de Amerikaanse staat Texas het H5N1- of vogelgriepvirus A-virus hadden opgelopen van geïnfecteerde melkkoeien.

Hij zei dat het Amerikaanse Centrum voor ziektebestrijding en -preventie, afgekort het CDC, meldde dat de tweede melkveewerker het virus had opgelopen nadat het eerste geval op 1 april was ontdekt.

Zij zijn de eerste twee mensen die het virus van dieren oplopen, dus het bewijst dat ook zoogdieren het virus, afgezien van vogels, naar mensen kunnen verspreiden.

Thongchai zei dat het H5N1-virus in 2004 voor het eerst bij mensen in Thailand werd ontdekt. ​​Omdat Thailand geen melkkoeien uit de VS importeert, is de kans dat het virus zich via Amerikaanse koeien verspreidt erg klein.

Thongchai voegde eraan toe dat DDC-functionarissen bij alle immigratiecontroleposten mensen die vanuit het buitenland reizen, zullen controleren op mogelijke H5N1-infecties.

De DDC zal ook samenwerken met het Department of National Parks, Wildlife and Plant Conservation om de verspreiding van het virus van wilde vogels naar mensen te voorkomen, voegde Thongchai eraan toe.

Hij waarschuwde mensen ook voor het consumeren van gevogelte dat op eigen kracht is gestorven. Hij zei dat er onmiddellijk contact moet worden opgenomen met de afdeling Livestock Development als mensen verdachte sterfgevallen onder vogels detecteren.

Apichart adviseerde mensen ook om hun handen te wassen als ze dode vogels aanraken en onmiddellijk naar de dokter te gaan als ze koorts krijgen.

Olleke Bolleke in Pattaya
Bron: ประเทศชาติ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!