Er bestaat bezorgdheid over tegenstrijdige Covid testen van de “Sandbox Toeristen” op Phuket

PHUKET:- De Provinciale autoriteiten maken zich zorgen dat bijna de helft van de buitenlandse toeristen die sinds 1 juli tijdens het Sandbox programma positief op Covid19 getest zijn. Bij aankomst op de luchthaven bleken ze in hun thuisland negatief getest te zijn, waarna ze een bewijs van binnenkomst (COE) kregen waarmee ze aan boord van hun vlucht konden gaan.

Ze hebben de kwestie aangekaart bij het ministerie van Buitenlandse Zaken en de Tourism Authority of Thailand.

De directeur van het Vachira Phuket Ziekenhuis, Dr. Chalermpong Sukhonthaphol, zei vandaag dat provinciale functionarissen inmiddels twee overheidsinstanties hebben geraadpleegd over de tegenstrijdige testresultaten.

 Vanaf zaterdag middernacht hebben 16 toeristen positief getest op Covid-19 sinds ze in de zandbak-eilandprovincie zijn aangekomen.  Zeven van hen werden ontdekt op de luchthaven van Phuket.

Ongeveer drie dagen na aankomst is bij een andere toerist het coronavirus geconstateerd.

Dr. Chalermpong zei noch hij, noch provinciegouverneur Narong Woonciew zei dat de afgifte van het certificaat van binnenkomst strenger moet worden gecontroleerd.  Wel zetten ze vraagtekens bij het hoge aantal tegenstrijdige testresultaten voor mensen met een COE die bij aankomst opnieuw werden getest.

Phuket opende vanaf 1 juli de deur voor volledig gevaccineerde toeristen. Één van de vereisten is om een ​​zgn. COE (certificaat van binnenkomst) van een ambassade of consulaat te verkrijgen om aan boord te kunnen gaan van een vlucht naar het eiland.  Dat vereist een negatieve Covid-19-test uiterlijk 72 uur voor vertrek.

Volgens officiële cijfers waren er zaterdag om middernacht in totaal 7.462 buitenlandse bezoekers in de provincie aangekomen.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Reuters.com
Content: Olivier B. Bommel, een heer van stand
Bron: The Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!