Engelsman in Pattaya verliest zijn oog door een schimmelinfectie

PATTAYA:- De mensen klagen tegenwoordig dat reizen naar Thailand steen en been kost, maar voor een Britse man kost het ook eens zijn oog.  Een droomreis naar het koninkrijk werd voor Raymond Kay verpest door een schimmelinfectie waarbij zijn oog moest worden verwijderd.  De 68-jarige man was op vakantie in Pattaya toen hij pijn voelde die ondragelijk werd.

Hij dacht eerst dat het gewoon een contactlens was, dus haalde hij hem eruit en maakte hem schoon, maar het hielp niet en de pijn werd alleen maar erger.  Na vier dagen ging hij naar een plaatselijke kliniek en kreeg oogdruppels.  Maar zelfs die hielpen niet en uiteindelijk was de pijn zo erg dat hij besloot zijn reis te annuleren en naar huis te gaan voor behandeling.

De gepensioneerde loodgieter en vader van vier kinderen vloog terug naar het Verenigd Koninkrijk en ging naar de populaire optometrieketen Specsavers om advies in te winnen.  Ze stuurden hem rechtstreeks naar het ziekenhuis.  Hij bracht de dagen door met testen en behandelen, met uitstrijkjes, medicatie en oogtesten.  De prognose was niet goed.

Artsen diagnosticeerden zijn oogpijn als een schimmelinfectie en Raymond zou een hoornvliestransplantatie nodig hebben en moest op oudejaarsavond 2021 een transplantatie ondergaan.  Maar binnen een paar maanden kwam het hoornvlies los. De Britse artsen gaven toen toe dat zijn oog verwijderd moest worden.

Schimmelinfecties komen meestal van een oogletsel, vooral wanneer een plantendeel zoals een doorn of stok schade aanricht.  Ze kunnen verergeren door het gebruik van contactlenzen, en Raymond denkt dat de 30-dagenlenzen die hij vier jaar lang heeft gebruikt een rol hebben gespeeld bij zijn verlies.  Maar hij heeft geen idee hoe hij de schimmel in de eerste plaats heeft opgepikt.  Hij betreurde de pijn en het verlies van zijn oog, evenals de problemen waarmee hij nu nog steeds wordt geconfronteerd.

 “Het was ondraaglijke pijn, het was 24/7.  Het oog zag eruit alsof het een witte vlek in het midden had.  Ik heb nu een glazen oog.  Alles is half zo goed als vroeger, maar je went eraan.  In het begin is het moeilijk omdat je je perifere zicht verliest.  Na de operatie begon ik ook het zicht in mijn goede oog te verliezen.  Ik moest een staar laten verwijderen. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Thaiger  
Content: Olleke Bolleke in Europa
Bron: The Thaiger  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!