El nino vergroot kans op droogte in Thailand

BANGKOK:- Het bureau van nationale watervoorraden, het ONWR, heeft mensen gewaarschuwd zich voor te bereiden op droogte en water te besparen, aangezien het El Nino-fenomeen sinds juli heeft geleid tot minder regenval dan normaal in deze tijd van het jaar.  

Na ontmoetingen met vertegenwoordigers van wateragentschappen, waaronder de Koninklijke Irrigatieraad, de waterschapsraad, de Meteorologische Dienst van Thailand en de Elektriciteitsmaatschappij van Thailand, het EGAT, zei secretaris-generaal van het ONWR, Khun Surasee Kittimonthon dat het bestuur een plan had opgesteld om te reageren op een potentiële droogtecrisis die zich met name zou kunnen voordoen tijdens een periode van onregelmatige regenval in augustus.

Hij zei dat het committee van de nationale watervoorraad, het plan heeft goedgekeurd, dat de gebieden identificeert die het hardst door een droogte zullen worden getroffen en heeft vastgesteld welke gereedschappen en machines nodig zijn om te helpen, terwijl het ook nieuwe waterbronnen aanwijst voor noodsituaties.  ​“We hebben het plan zo uitgewerkt dat we het hele jaar door voldoende water zullen hebben.  Maar droogte kan ons nog steeds overkomen, ‘zei Surasee.  “We hopen dat het publiek zijn steentje zal bijdragen om water te besparen.  We zullen de situatie nauwlettend volgen, zodat indien nodig onmiddellijk mitigerende maatregelen kunnen worden genomen.

Wat de regenval van dit jaar betreft, zei hij dat het regenseizoen naar verwachting medio mei zal beginnen, of een week later dan normaal.  Begin mei zal de hoeveelheid neerslag waarschijnlijk in lijn zijn met voorgaande jaren.  Van juni tot juli wordt echter een daling van 10% ten opzichte van de norm verwacht.  

Over het algemeen wordt er de komende maanden ondergemiddelde regenval verwacht, met name in de centrale regio en Isaan, zo beëindigde khun Surasee zijn pleidooi. Deze maand is er waarschijnlijk een tropische storm.

Olleke Bolleke in Thailand

3 gedachten aan “El nino vergroot kans op droogte in Thailand”

 1. als ze eens het songkran festival met zoveel water verspillen een halt toe roepen . Gewoon weer terug naar de oude traditie. En het ongelooflijk drank consumptie beter controleren zijn we een beetje op de goede weg

  1. Wat een kul.
   Watergebruik tijdens songkran is nihil t.o.v. het algehele gebruik.
   Het gros van het watergebruik is grondwater en stroomt weer terug naar beneden.

   Dat je daar alcoholgebruik nog extra bij aanhaalt, zegt me dat niet erg snugger bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!