Eindelijk! de TAT stelt einde quarantaine voor buitenlandse toeristen en vereenvoudiging van gebiedseisen voor

PATTAYA:- Het kwartje lijkt eindelijk gevallen bij de Tourism Authority of Thailand, zo merkt uw nieuwsbeer Olleke Bolleke op.

De directeur van het TAT, khun Yutthasak Suphasorn zal tijdens hun volgende vergadering (vermoedelijk aanstaande vrijdag) de CCSA-commissie voorstellen dat buitenlandse toeristen vanaf 1 oktober niet meer in quarantaine hoeven te gaan.

Als de CCSA ermee instemt, zal het van toepassing zijn op Chiang Mai (vier districten), Bangkok, Pattaya (en Sattahip), Cha-Am en Hua Hin. Khun Yutthasak stelt voor dat wat nu een verzegelde route wordt genoemd, dan een verzegeld gebied gaat worden.

Buitenlandse toeristen zullen binnen de grenzen van een gebied moeten blijven in plaats van in quarantaine te gaan, zei hij. Daarnaast stelt hij een “One SOP (standard operating procedure) One System”-plan voor,  zo vertelde hij aan Thaise zakenmedia. Dit betekent dat verschillen tussen benaderingen en namen als Move On in Pattaya, Recharge in Hua Hin en dergelijke onder één paraplu worden gebracht.

Hij merkte op dat de verschillen in benadering toeristen in de war had gebracht en dat Thailand zelf even het spoor bijster was. De heropeningsnaam van Samui zal ook veranderen van het Samui Plus-model in de Samui Plus Sandbox.

Hij merkte verder op dat 3 dagen op een afgesloten route en vervolgens 3 dagen in een afgesloten gebied te verwarrend was, zodat heel Koh Samui, Koh Phangan en Koh Tao zou worden geopend als de Phuket Sandbox.

Wat de veranderingen betekenen, is dat toeristen zich vanaf het begin vrijer door een bepaald gebied kunnen bewegen. Dus een vakantie in Pattaya zou betekenen dat je door het hele gebied van de stad naar Sattahip kunt reizen en in Chiang Mai zou dat een directe toegang tot vier districten die in het heropeningsplan van 1 oktober worden genoemd, betekenen 

Maar nogmaals deze hele voorstelling van zaken, hangt van het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA in Bangkok af, zij maken de maken de eindbeslissing.

Olleke Bolleke in Thailand

6 gedachten aan “Eindelijk! de TAT stelt einde quarantaine voor buitenlandse toeristen en vereenvoudiging van gebiedseisen voor”

  1. Tot nu toe is het slechts een aankondiging van wat je wilt doen. Er is nog niets officieel. Houd er altijd rekening mee dat niets zo constant is in TH als de vergankelijkheid.Ik zou maar nergens op rekenen zeker niet wat ze verkondigen al die tijd in Thailand.

    1. Dhr M. pipat ratchakitkit minister van toerisme en sport bekendgemaakt na besprekingen met lt. gen. asawin kwanmuang, gouverneur van bangkok en tourism authority van thailand op dit moment voldoen vaccinaties voor covid-2 vaccinaties in bangkok echter niet aan de criteria. 70% van de bevolking in alle districten, waar de naaldvaccinatie 2 van bangkok mensen momenteel staat op 33%.Begin oktober worden naar verwachting alle wekelijkse evenementen in de omgeving verwacht, samen met een naaldvaccinatieperiode.2 astrazeneca, dat 8-12 weken duurt, concludeerde dat bangkok vanaf 15 oktober open zal staan voor gevaccineerde buitenlandse toeristen om thailand zonder detentie te bezoeken.

  2. Ook al iets bekend over de avondklok maatregelen, bars die open kunnen, of is het puur en alleen de quarantaine die ze willen gaan versoepelen ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!