Eerste details over “Neo Koh Larn” bekend

~NIEUWSFLITS~

PATTAYA:- De burgemeester van Pattaya, Sonthaya Khunpluem, maakte in de afgelopen week tijdens een persconferentie de plannen voor het eerst het beoogde megaproject “Neo Koh Larn” bekend, waar in de de afgelopen maanden al het nodige in de pers verscheen.

In december vorig jaar kondigde Khun Sonthaya een uitgebreide modernisering van de infrastructuur op Koh Larn aan.  Het excursie-eiland voor de badplaats wordt opgewaardeerd tot een bestemming voor kwaliteitstoeristen.  Volgens Khun Sonthaya is het infrastructuurproject een sleutelcomponent in de ontwikkeling van Pattaya tot het centrum van de toerisme- en congresindustrie in de opkomende Eastern Economic Corridor (EEC) in de drie provincies Chachoengsao, Chonburi en Rayong.  

De burgemeester van Pattaya legde nu aan de verslaggevers voor het eerst uit welke specifieke infrastructuurprojecten “Neo Koh Larn” bevatten:

  1. De bouw van een zeewaterontziltingsinstallatie om de bevolking en bezoekers van het eiland van voldoende zoet water te voorzien, dat voorheen moeizaam vanaf het vasteland per schip werd aangevoerd.
  2. De bouw van een afvalverbrandingsinstallatie.  Afval moet worden vernietigd waar het voorkomt – op het eiland in plaats van op het vasteland.  
  3. De ontwikkeling van een effectief afvalwaterzuiveringssysteem om mariene habitats te beschermen.  
  4. De noodlijdende Naban Pier wordt vervangen door een nieuw gebouw om de veiligheid van ferrypassagiers te vergroten.  
  5. De Tawaen-pier, de op een na belangrijkste veerbootpier op het eiland, wordt opnieuw ontworpen.  Bijzondere uitdaging: De uitbreiding van de capaciteit mag de algehele uitstraling van het modelstrand van het eiland op geen enkele manier nadelig beïnvloeden.  
  6. Verhoging van de veiligheid van veerboten en uitgebreide verbetering van de volledige transportinfrastructuur tussen Pattaya en het eiland.
  7. Verplichting van de hotelsector van het eiland om te voldoen aan gestandaardiseerde hygiëne en infectiebeheersing om het vertrouwen van bezoekers in Koh Larn als een veilige reisbestemming te vergroten.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photostock 
Vertaling: Olleke Bolleke in Pattaya 
Bron: The Pattaya Mail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!