Een vrouw in Noord-Thailand bleek honderden maden in haar  verstopte neusgaten te hebben.

CHIANG MAI:- Een Thaise vrouw kreeg bijna een rolberoerte, nadat tijdens een routinematig neusonderzoek haar dokter vertelde vreemde bewegende dingen in haar neus te zien.

De 59-jarige Thaise vrouw kreeg een beangstigende diagnose toen ze dacht dat het een routinebezoek was vanwege haar verstopte neus. Artsen van het Nakornping-ziekenhuis in de Thaise provincie Chiang Mai deden een schokkende ontdekking: ze vonden namelijk honderden maden die in haar beiden neusgaten aan broedden waren.

De verantwoordelijken in het ziekenhuis berichtten op Facebook over de schrijnende beproeving, die, indien onbehandeld, ernstige gevolgen had kunnen hebben.

De beproeving van de naamloze patiënt begon onschuldig genoeg: de symptomen van een verstopte neus en gezichtspijn hielden meer dan een week aan. Aanvankelijk dacht ze dat de symptomen een stofallergie waren, totdat een bloedneus haar een angstaanjagend zicht opleverde. In paniek haastte ze zich naar het ziekenhuis.

Dr. Pateemon Thanachaikhan voerde een grondig onderzoek uit met behulp van röntgenfoto’s en een endoscoop, maar ontdekte toen de schokkende realiteit in haar neusholtes. De enorme hoeveelheid maden vormde een ernstige bedreiging die ernstige schade aan haar ogen en hersenen zou kunnen veroorzaken of zelfs fataal zou kunnen zijn als er niet onmiddellijk actie werd ondernomen, zo meldde She The People.

Gelukkig is de toestand van de vrouw aanzienlijk verbeterd na een operatie om de walgelijke indringers te verwijderen.

Olleke Bolleke in Noord-Thailand
Bron: She The People

Eén gedachte over “Een vrouw in Noord-Thailand bleek honderden maden in haar  verstopte neusgaten te hebben.”

  1. Leg maar eens een made onder een flink vergrootglas of microscoop, je zal schrikken ..
    In mijn jonge jaren bij een destructie bedrijf gewerkt.
    Dood vee ophalen bij de boeren, schapen waren het ergste…
    Had altijd ontsmettingsmiddel op basis van alcohol bij me want als er maden op je blote huid terecht komen moet je dat gelijk schoonmaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!