Één plan voor een 600 kilometer lange kustweg door zes provincies in Zuid-Thailand moet 80 miljoen baht gaan kosten

ZUID THAILAND:- Het Bureau van Transport en Verkeer Beleid en Planning, in de volksmond het OTP genoemd, liet weten op kort termijn een budget van 80 miljoen Baht te gaan vragen om een ​​plan te ontwikkelen voor de zogenaamde Thaise Rivièra-kustweg door zes zuidelijke toeristische provincies.

Khun Punya Chupanit van het OTP zei, dat het budget het ontwerp van de 600 kilometer lange route door zes Andaman-provincies – Ranong, Phang Nga, Phuket, Krabi, Trang en Satun, zou dekken.

Als het budget wordt goedgekeurd, zal het OTP in oktober van dit jaar beginnen met het werven van adviseurs en zal het plan gedurende 18 maanden van december tot mei 2024 worden ontwikkeld.

Vervolgens zal het OTP het plan ter goedkeuring voorleggen aan het Ministerie van Transport.

De studie zal rekening houden met de technische, economische, financiële en milieuaspecten van de geplande route.  Volgens het voorlopig ontwerp wordt het een tweebaansweg met de mogelijkheid van fietspaden in natuurgebieden.

Het OTP zal ook buitenlandse voorbeelden van kustroutes bestuderen.  De weg kan worden verhoogd in gebieden die niet geschikt zijn voor grondconstructie.  De OTP-studie omvat ook de projectwaarde, het beheer van grondeigendommen, een eerste milieuonderzoek en lokale meningen.

Premier Prayut Chan-o-cha gaf het ministerie van Transport de opdracht om in oktober vorig jaar de haalbaarheid van de kustweg te onderzoeken, zei Punya.  Het transportproject zal naar verwachting de economie en het toerisme in de zes provincies gaan stimuleren.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!